...aranyat ér, tartja a népi mondás, és milyen igazak ezek a népi mondások! Jó hírrel szolgálhatunk azoknak, akik az esős céllövöldézéstől, meg vattacukor-vételezéstől fellelkesülve mostanában tervezték megvásárolni vadonatúj BlackBerryjüket a T-Mobile-nál: a magenta szolgáltató május elsejével a teljes RIM-portfólióra kiterjedően árat csökkentett, olykor nem is kis mértékben. Happy times!


Árak 24 hónapos előfizetéssel, részletre, valamint 24 hónapos és 12 hónapos előfizetéssel, illetve Dominóval

A BlackBerry Torch, a 9780-as Bold, a Curve 3G és a Curve 8520 ára egyaránt csökkent a szolgáltatónál, a legnagyobb mértékben a legdrágább típust árazták le, ami így most már egész baráti vételnek mondható, pláne ha részletfizetéssel veszi valaki.

Summázva a változásokat, a Torch fogyasztói ára a legtöbb konstrukcióban mától húszezer forinttal csökkent, a többi modell a legtöbb elérhető ajánlattal egységesen tízezer forinttal lett olcsóbb. Most már csak a BIS-felárat kéne eltüntetni, és egész jó deal lenne a BlackBerry a lakossági ügyfelek számára is...

Ez (vagyis Ázsiából szeretettel) a címe a legújabb BBM-reklámnak, amin ázsiai celebek (köztük szokás szerint gyönyörű hölgyek) vallanak arról, milyen megelégedéssel használják a BBM-et. Ha még mindig azt gondolja valaki, hogy a BlackBerry csak öltönyös-nyakkendős, karót nyelt üzletemberek játékszere, nézze meg a lenti szpotot, bizonyára árnyaltabbá válik majd a véleménye.

Egyébként nem tudja valaki véletlenül Olsen kisasszony PIN-jét?

Most már biztos, hogy a CrackBerry nem légből kapott információkat kotyogott ki a hét közepén, tényleg OS7-re vált a RIM a BlackBerryken az OS6 után. Ezt Jim Balsillie, a RIM társelnök-vezérigazgatója (másodállásban teleshop-ügynök és hokicsapat-tulajdonos) mondta el a kanadai cég tegnapi befektetői tájékoztatóján.

Balsillie a döntést azzal magyarázta, hogy az új OS "hatalmas előrelépés" még az OS6-hoz képest is, ezért kellett újragondolni a verziószámozást. Pusztán marketingszempontok alapján mi magunk sem döntenénk máshogy, sokkal jobban mutat a nagyobb számozás, erre nemrégiben több szoftvercég is rájött, más kérdés, hogy a QNX-es rendszer meg aztán annyira különböző lesz majd az összes eddigi BlackBerry OS-től, hogy elég furán venné ki magát, ha arra ezek után simán ráaggatnák a 8-as verziószámot.

Így vagy úgy, jövő héten kezdődik a BlackBerry World, ott remélhetőleg sok minden kiderül.

Címkék: blackberry qnx os6 os7

Ezúttal nem hasznos tippet, ötletet, alkalmazást, vagy dekoratív celebet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, hanem az eddigiektől eltérő módon problémafelvetéssel állunk elő. Tegnap ugyanis érdekes dolog történt a szolgálati Torch szolgálati Gmail-címjegyzékével: megduplázódtak benne a kapcsolatok.

Láthatóan minden előjel nélkül történt a dolog, és egy törlés ugyan rövid ideig helyrehozta a parajelenséget, most viszont megint mindenki kétszer szerepel a telefon névjegyzékében, ezzel együtt a Gmail címlista mellett feltűnt a "Default"-nak nevezett lista is, ami elvileg nulla névjegyet tartalmaz.

Mivel ezúttal becsszóra tényleg nem nyúltunk semmihez, tippünk szerint a BIS-frissítés kapcsán történhetett valami baleset, ezért várjuk azoknak a beszámolóját, visszajelzését, akik hasonlót tapasztaltak, ha tömeges a probléma, jelezzük az illetékeseknek. Előre is köszönjük minden kontaktunk nevében!

A készülék típusától és a felhasználói szokásoktól függően a BlackBerrykbe épített háttértár előbb-utóbb megtelhet (hiszen ez minden jóravaló háttértár dolga), a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében viszont nem árt tisztában lenni vele, hogy mennyi szabad hely áll a rendelkezésünkre a különböző állományok tárolására.

A BlackBerryken viszonylag egyszerű módszerrel utánanézhetünk a beépített memória és a memóriakártya foglaltsági adatainak - ehhez a Média menüpontot/könyvtárat kell meghívni, illetve a Média panelre/könyvtárba kell lépnünk (OS6, vagy újabb készülékek), és a menüből rábökni a "Memóriahasználat", vagy angolul "Memory Use" pontra.

Az ez után megjelenő lapon láthatjuk, hogy mennyi a médiakártya és a beépített memória mérete, valamint mekkora a foglaltsági arány.

A "Részletek", vagy "Details" gombra bökve a rendszer még részletesebben tájékoztat minket arról, hogy a különböző médiaállományok (fotók, zenék, videók stb.) pontosan mekkora helyet foglalnak el a beépített memóriában, vagy a memóriakártyán.

Aki szeretné tudni, milyen médiafájlokból adatszinten mennyit tárol a BlackBerryjén, a fenti módszerrel külön program letöltése nélkül tájékozódhat.

Jövő héten kezdődik a BlackBerry World, amin várhatóan egy rakás új készüléket bejelent majd a RIM (köztük alighanem a touch-QWERTY hibrid Bolddal), illetve továbbiak derülnek ki arról, hogy az eddig nyilvánosságra került részleteken túl (szebb ikonok, digitális iránytű, QpenGL-támogatás, új BBM/Facebook/Twitter kliensek stb.) pontosan mit tud majd az újdonságokra fejlesztett OS, amiről eddig azt hittük, hogy 6.1-es verziószámmal érkezik.

A CrackBerry szerint azonban a RIM az utolsó utáni pillanatban meggondolta magát, így a 6.1-es kiadásból állítólag semmi nem lesz, egyből a 7-es verzióra ugrik majd az OS-számozás. Mindez annak ismeretében érdekes, hogy korábban az OS7 kapcsán már a QNX-et emlegették a kanadaiak háza táján, vagyis a RIM eredetileg a hetes verzióval szakított volna a régi gyökerekkel, és tért volna át a PlayBooknál első alkalommal használt platformhoz.

Na, mindenesetre ez érdekes hír, bár végülis sokat nem oszt, nem szoroz, milyen verziószámot írnak a fejlesztők az OS mellé, a lényeg, hogy működjön minden, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Az viszont annál több felhasználót érdekelne, hogy a jelenlegi BlackBerryk közül akkor most melyikre is lehet majd telepíteni az OS6.1-et OS7-et - ez is kiderül talán a jövő héten.

Via CrackBerry.

Címkék: os blackberry qnx os7