Egy BlackBerryvel és a hozzá tartozó szolgáltatással kitárul előtted a világ, a népszerűbb közösségi szolgáltatásokat és chatprogramokat a fizikai gombsornak köszönhetően minden korábbinál könnyeben tudod használni. A BlackBerry okostelefonokon gyárilag találsz Facebook-klienst, Gtalk és MSN üzenetküldőket és persze ott a BlackBerry Messenger, mely a legkényelmesebb módja annak, hogy a BlackBerryvel rendelkező barátaiddal, ismerőseiddel tartsd a kapcsolatot.

A gyári szoftverválasztékot természetesen bármikor tovább bővítheted, a BlackBerryk alkalmazásboltja, az App World több tízezer ingyenes és fizetős appot kínál letöltésre a legkülönfélébb kategóriákban.

A közösségi alkalmazások terén az egyik legnépszerűbb platform természetesen BlackBerryn is a Facebook, de elérheted a Twitter mikroblog-szolgáltatáshoz készült appot, valamint foursquare-klienst is az App Worldben. Ha olyan barátokkal szeretnél chatelni, akik más márkájú okostelefonnal rendelkeznek, érdemes kipróbálni a Gtalkot és az MSN-t, esetleg a Whatsappot, mely az összes platformra elérhető, beleértve a BlackBerryt is.

A BlackBerryvel rendelkező ismerőseiddel érdemes BlackBerry Messengeren (BBM) keresztül tartani a kapcsolatot, ez a program ugyanis jóval többet tud, mint egy egyszerű üzenetküldő alkalmazás. Így például egyszerűen tudsz vele képet és hangüzenetet küldeni, sőt, összekötheted a profilodat több száz alkalmazással, így például az ismerőseid láthatják, hogy hová csekkoltál be foursquare-en, de meginvitálhatod őket közös zenehallgatásra, vagy egy kis játékra is.

A BBM segítségével csoportokat is létrehozhatsz, illetve csatlakozhatsz már meglévő csoportokhoz, így közvetlenül családtagjaiddal, a legközelebbi barátaiddal, egyetemi csoporttársaiddal, vagy egyszerűen csak azonos érdeklődésű emberekkel oszthatod meg gondolataidat, ötleteidet, élményeidet. BBM-felhasználóként egy több mint ötvenmillió BlackBerry-tulajdonos által alkotott exkluzív klubhoz tartozhatsz!

Az újabb BlackBerryk a fentieken túl egy olyan hasznos alkalmazást is kínálnak a számodra, mellyel egy helyen láthatod a Facebook és Twitter hírfolyamodat (természetesen posztolni és kommentelni is tudsz), illetve a fontosabb híreket. Ez a Social Feeds nevű app, mellyel a teljes közösségi aktivitásod egy helyen átlátható, vezérelhető.


A poszt része a Vodafone BlackBerry játékának.

A részletes játékszabályok megtalálhatók az alábbi linkre kattintva, illetve a  Vodafone Facebook-oldalán.

süti beállítások módosítása