A BlackBerry Messengert több tízmillióan használják aktívan világszerte, köszönhetően többek közt a BBM connected rendszernek, mely arra hivatott, hogy bizonyos alkalmazásokat összekapcsoljon az azonnali üzenetküldővel, ezzel az app használatát igazi közösségi aktivitássá emelve. A RIM szerint az App Worldben ma nagyjából 800 BBM connected alkalmazás található, melyek egyben a legnépszerűbbek közé is tartoznak. Most még több lesz.

A RIM a saját üzenetküldő platformját olyan kulcsalkalmazások BBM-be drótozásával erősíti április elején, mint a Facebook vagy a Twitter - ennek a két programnak a 3.0-s verziója már képes arra, hogy a státuszüzeneteket és a twitteket a BBM állapotsorban is megjelenítse. Vagyis kvázi minden BBM ismerősünk tudni fogja - persze csak ha akarjuk - mit posztoltunk például a Facebookra.

Az új Twitter-kliens már április legelején megérkezett, a BBM connected Facebook app pedig éppen tegnap frissült, a 3.0.0.15-ös verzióra. Ez utóbbit az átláthatóbb felület miatt mindenképpen érdemes telepíteni, akkor is, ha a BBM-et egyáltalán nem használja valaki.

A napokban várhatóan frissülni fog maga a BBM kliens is, az új, 6.2-es verizóba több animált avatar is kerül, emellett gyorsabb lesz a hangüzenetek küldése és az ígéretek szerint egyszerűbb lesz a profilüzenet frissítése. Ha eddig nem használtad a BBM-et, lehet most érdemes újra megpróbálkozni vele, lehet, hogy vannak olyan ismerőseid, akiknek szintén van BlackBerryjük és szívesen chatelnének veled.

A fenti alkalmazásokon túl az új App World is BBM-támogatást kapott, így ha szeretnéd, az ismerőseid azonnal megtudhatják, éppen milyen alkalmazást telepítettél a telefonodra - mindezt anélkül, hogy ki kéne lépni az App World kliensből és meg kéne nyitni egy csevegőablakot.

Itt a tavasz, csiviteljetek, csiripeljetek, chateljetek BBM-en keresztül minél többet, ez a legjobb időszak erre.

(És persze közben reméljük, hogy előbb-utóbb a BBM Music és a BlackBerry Travel is elér hozzánk.)

süti beállítások módosítása