A RIM-nél minden bizonnyal láthatják, hogy a bizonyos körülmények közt egy napot sem elérő akkumulátoros rendelkezésre állással valamit kezdeni kell, hacsak nem akar a cég pótakkumulátorok értékesítéséből meggazdagodni. Először jött a 7.1-es OS-nél elérhető akkumulátorkímélő üzemmód, most pedig itt egy másik módszer, mely nemes egyszerűséggel kinyírja (bezárja) azokat az alkalmazásokat, melyek feleslegesen dolgoztatják a háttérben a processzort.

resource-monitor-3.jpg

Az Inside BlackBerry blog fejlesztőknek szánt kiadásában a jövőben megjelenő 7.1-es OS-verziókban lévő Application Resource Monitorról ír a gyártó, ez lesz hivatott arra, hogy figyelje a háttérben futó programok aktivitását, és figyelmeztesse a felhasználót, ha egy program megakasztja a CPU-t. aminek nagyon rövid távon végzetes következményei lehetne az akkumulátor kapacitására nézve. A rendszer automatikusan be lesz kapcsolva az újabb készülékszoftverekben, illetve ha úgy állítják be, magától is meggyilkolja a háttérben futó rakoncátlankodó appokat.

A felhasználó ha szeretné, egy listára felteheti azokat az appokat, melyeket békén szeretne hagyni, a szigorú ellenőrzés ezekre nem terjed majd ki. 

Már csak azokra az alkalmazásokra kéne kitalálni valami ellenszert, melyek működés közben szépen megeszik a memóriát, bár attól tartok erre kizárólag a BlackBerry 10 nyújt majd működőképes megoldást.

süti beállítások módosítása