Tegnap futótűzként bejárta a sajtót a RIM hardvergyártó és szolgáltatási részlegének leválasztásáról szóló hír, ami ugyebár - ahogy mi is megemlítettük - egy névtelen forrásra hivatkozó cikkből indult ki a hétvégén. Azon a hétvégén történetesen, amit csak pár nap választ el a kanadaiak első negyedéves beszámolójának közzétételétől, a véletlen egybeesés miatt felesleges összeesküvés-elméletet gyártani, szinte biztos, hogy nem véletlen az időzítés, aki kicsit is otthon van pénzügyi-tőzsdei-spekulatív talajon, ezt azonnal levágja.

Az ellenreakció még tegnap megszületett, amolyan félhivatalosan - azért mondom, hogy félhivatalosan, mert ilyen helyzetben a csúcsvezetők a legritkább esetben kommentálják a pletykákat, és akkor most ismét vissza lehet kanyarodni az időzítés kérdésére. Mindenesetre a kanadai Globe and Mail-nek több, "RIM-hez közeli" ember határozottan cáfolta a híreket, ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatokkal:

"Ez egy buta fantáziálás (...) rég hallottam ilyen röhejes ötletet"

A lap szerkesztőjének tudomása szerint a topmenedzsment nem számol komolyan a kettéválással, mondván ez nem oldana meg semmit és senkinek sem lenne jó. Egyikük szerint Thorsten Heins Mike Lazaridis egykori társelnök-vezérigazgatóval karöltve 100 százalékig eltökélt abban, hogy a cég egységét megőrizze.

Márpedig a német vezetők köztudottan szívósak és kitartók...

Via Globe and Mail.

süti beállítások módosítása