A mobiltelefóniában sok hasznos funkció született elsőre őrültségnek, vagy haszontalannak tűnő fejlesztésből, funkcióból - hovatovább hogy mást ne mondjunk, az SMS is ilyen volt. A RIM egyik újonnan előkerült szabadalmi kérvénye egyébként éppen a szöveges üzeneteket fűszerezi meg érzelmekkel, méghozzá oly módon, ami túlmutat az unalmas, manuálisan bepötyöghető emotikonokon.

emotion_patent.jpg

A tavaly januárban benyújtott szabadalmi kérelem leírása szerin a mobiltelefon érzékeli a felhasználó hangulatát, és ez alapján alakítja az üzenet szövegét, így például bizonyos szavakat csupa nagybetűvel szed, hogy nagyobb hangsúlyt kapjanak. Hogy pontosan mi alapján érzékeli a telefon a hangulat, az egyelőre rejtély, a RIM szerint mindenféle szenzorok (kamera, mozgásérzékelő, sőt billentyűzet nyomásérzékelő) által begyűjtött információk alapján dönti el a készülék, hogy éppen idegbetegek vagyunk-e, vagy a legjobb formánkat hozzuk.

Azt sem tudni egyelőre, hogy mikor és milyen BlackBerrykben fog megjelenni ez a funkció, mindenesetre a későbbiekben úgy látszik nem csak arra kell majd figyelni, mit pötyögünk be a telefonba, hanem arra is, hogy közben ne jöjjünk ki a sodrunkból.

Arra mondjuk kíváncsiak lennénk, hogy hogy reagál a rendszer arra, ha kifejezetten jó a kedvünk. Fütyürészős dallamot játszik a másik oldalon?

Via Engadget.

süti beállítások módosítása