Újabb, jelentős fázishoz ér a következő generációs BlackBerryk fejlesztése a jövő héten. A RIM ekkor küldi meg ugyanis az első BlackBerry 10-es okostelefon-prototípusokat a mobilszolgáltatók számára, akik aztán tesztelhetik, próbálgathatják az eszközöket, hogy minden működik-e rendben velük.

Ez mindjárt két dolgot is feltételez, egyrészt mind a hardver, mind a szoftver nagyon közel áll a végleges változathoz, ezek már nem a fejlesztői alfa-prototípusok, hanem azok a készülékek, melyek már csak minimálisan térnek el attól, ami a végfelhasználók kezébe kerül majd - várhatóan a jövő év elején. Az újdonságokról ettől függetlenül szinte semmit nem tudni, csak amit már számtalanszor megírtunk, vagyis lesz egy teljes érintőkijelzős és egy QWERTY-érintőkijelző hibrid.

Thorsten Heins a Wall Street Journalnek annyit még elárult, hogy összesen hat modellből áll majd a kezdeti BB10-kínálat, ez a termékvonal fele-fele arányban lesz QWERTY-s és teljes érintőkijelzős. Jó hír egyébként, hogy egyes szolgáltatók már láttak különböző előrehaladott állapotú szoftververziókról bemutatókat, és a visszajelzés eddig abszolút pozitív, kár, hogy a titoktartás miatt mindenkinek lakat van a száján.

Ha ismertek olyasvalakit, aki szolgáltatónál és/vagy gyártónál dolgozik, és szívesen eljárna a szája a BerryBlognak, szóljatok! ;)

süti beállítások módosítása