A múlt héten mégsem volt semmiféle készülékbejelentés a RIM-nél, pedig többen (köztük titkon mi is) azt hitték, hogy a Jam Americas alkalmával lehull a lepel legalább az első, jövő év elején piacra kerülő BlackBerry 10-alapú újdonságokról. Na sebaj, most itt egy kis pletykaszintű információmorzsa azoknak, akik odavannak a megahertzekért meg a gigabájtokért.

A lent látható adatlapok állítólag a BlackBerry L-széria specifikációit tartalmazzák, bár egyelőre hangsúlyozottan pletykaszintű értesülésekről van szó, szóval kéretik nem véresen komolyan venni az alant látható adatokat.

Abban mondjuk van némi logika, hogy három különböző típus készül a teljes érintőkijelzős L-szériából, több gyártó készít különféle variánsokat ugyanarra a hardverre, hovatovább a 9900-ból is van két verzió, az egyiket többek közt itt nálunk, a másikat a CDMA-hálózatokon használják.

london_specs.png

lisbon_specs.png

laguna_specs.png

A kiszivárgott infók szerint az L-sorozat három tagból áll majd (London, Lisbon, Laguna), ezek tulajdonképpen csak a rádiós egységben térnek el egymástól, mindegyik más-más normát kezel, más-más hálózatokon használható. A nem hivatalos infók szerint a három modell közül kettő a Qualcomm MSM8960 típusú kétmagos processzorát tartalmazza majd, míg a London, vagyis a nagy valószínűséggel hozzánk kerülő típus a Texas Instruments OMAP4 családjának egy tagjára épül majd (mellesleg ez a chip kerül a 4G-s PlayBookba). Utóbbi emellett állítólag nem lesz kompatibilis az LTE-hálózatokkal.

Az órajelek tekintetében várhatóan nem lesz különbség, fontos szempont lehet viszont, hogy a Texas Instruments chipje nagyobb csíkszélességgel készül, mint a Qualcomm lapkák. Mindez végeredményben nagyobb fogyasztást, ergo rövidebb akkumulátoros üzemidőt kéne eredményezzen, de könnyen lehet, hogy a különböző optimalizációknak köszönhetően végül mégsem lesz semmi különbség ezen a téren a különböző modellek közt.

De mit lehet tudni sejteni még? Például azt, hogy a mobilnak 4,2 hüvelykes képátlójú, 1280x768 pixeles, vagyis nagyjából 355 ppi-s kijelzője lesz, mindegyikben lesz 1 GB RAM és 16 GB háttértár (ez microSD-vel bővíthető), NFC, HDMI-kimenet és 8 megapixeles kamera. Többek közt.

Érdekes lehet még a méret, a telefonok egységesen 130x65,5x9 milliméteresek lesznek, a tömegük egyelőre nem szerepel ezeken az adatlapokon. Az akkumulátorról annyit tudni, hogy egy 1800 mAh-s áramforrás lesz majd az L-szériás készülékekben, de hogy ez mennyi üzemidőt biztosít, arról egyelőre nincs infó. 

Elég meggyőző adatok, nemde?

Via Rapidberry.

süti beállítások módosítása