A RIM-ről már-már köztudott, hogy soha nem bérel irodákat és logisztikai kiszolgáló épületeket, a cég helyette mindig építtet magának, a vállalat már-már megszámlálhatatlan mennyiségű ingatlannal rendelkezik világszerte. A gyártónak csak a főhadiszállásaként is szolgáló Waterloo-i körzetben 25 saját tulajdonú irodaháza és campusa van - ezek közül a legutóbbit éppen az év elején adták át.

waterloo_building.jpgA cég főhadiszállásától meglehetősen messze található, csaknem 7300 négyzetméteres alapterületű, háromemeletes épület rendeltetéséről semmit nem lehet tudni, a RIM láthatóan nem is nagyon szeretné, ha bárki megzavarná az ott zajló munkát. A titokzatos irodaházról, amin még a társaság logója sincs kint, több pletyka is kering a kanadai városban, így többen úgy vélik, hogy a falak rejtik a társaság egy új, stratégiai fontosságú szerverparkját, mellyel egy még hivatalosan be nem jelentett cloud-szolgáltatást fog kiszolgálni a RIM. 

Ez kétségtelenül nem hülyeség, a fő irodakomplexumoktól izolált, jeltelen, jellegtelen épület első ránézésre leginkább olyan, mint egy bunker, na nem mintha Waterloo-t bármikor támadás vagy elemi erejű katasztrófa érte volna a múltban, ami indokolja a védelmet. A The Record megfigyelései szerint az épület előtti parkolóban 20-30 autó parkol naponta, de azt nem árulja el a RIM, pontosan hányan dolgoznak bent és mit csinálnak.

Az igazán vad elképzelések szerint az irodaházban szupertitkos kutatási projekteken dolgoznak, ami szintén indokolja a szeparációt és azt, hogy látszólag nem nagyon akarnak látogatókat fogadni ebben az épületben. A telekkönyvi kivonatok szerint egyébként a RIM 2006-ban vásárolta meg a telket 1,5 millió dollárért, és 2010-ben bízta meg a kivitelezőt az irodaépület felhúzására, amire eredetileg 33,9 milliót szántak, ám a teljes összeg az utólag kért módosítások miatt 38 millió dollár fölé nőtt.

Bármit is csináljanak odabent, könnyen lehet, hogy nem sokáig fogják csinálni, a RIM egymilliárd dolláros idei költségcsökkentési tervének része ugyanis több ingatlan eladása is, szóval a régióban található kéttucatnyi épületből év végére biztos kevesebb lesz.

Ha pedig a csodafegyvert építik a Westmount road-on, akkor csak hajrá!

Via The Record.

Megint külső helyszínről jelentkezünk a mobilvilág híreivel. Bónuszként csak Ancsának premier előtt leleplezik a Samsung Galaxy S III-at és még egy divatbemutatóra is bejutottunk!

weboldalunk | videóink | írj nekünk!





Sony Ice Cream Sandwich frissítések Árverésen az Apple I-es





Friss-ropogós OS-ek a magyar T-Mobile-nál is Megérkezett a Photosynth

A videót Polcz Péter készítette

A RIM-nél minden bizonnyal láthatják, hogy a bizonyos körülmények közt egy napot sem elérő akkumulátoros rendelkezésre állással valamit kezdeni kell, hacsak nem akar a cég pótakkumulátorok értékesítéséből meggazdagodni. Először jött a 7.1-es OS-nél elérhető akkumulátorkímélő üzemmód, most pedig itt egy másik módszer, mely nemes egyszerűséggel kinyírja (bezárja) azokat az alkalmazásokat, melyek feleslegesen dolgoztatják a háttérben a processzort.

resource-monitor-3.jpg

Az Inside BlackBerry blog fejlesztőknek szánt kiadásában a jövőben megjelenő 7.1-es OS-verziókban lévő Application Resource Monitorról ír a gyártó, ez lesz hivatott arra, hogy figyelje a háttérben futó programok aktivitását, és figyelmeztesse a felhasználót, ha egy program megakasztja a CPU-t. aminek nagyon rövid távon végzetes következményei lehetne az akkumulátor kapacitására nézve. A rendszer automatikusan be lesz kapcsolva az újabb készülékszoftverekben, illetve ha úgy állítják be, magától is meggyilkolja a háttérben futó rakoncátlankodó appokat.

A felhasználó ha szeretné, egy listára felteheti azokat az appokat, melyeket békén szeretne hagyni, a szigorú ellenőrzés ezekre nem terjed majd ki. 

Már csak azokra az alkalmazásokra kéne kitalálni valami ellenszert, melyek működés közben szépen megeszik a memóriát, bár attól tartok erre kizárólag a BlackBerry 10 nyújt majd működőképes megoldást.

Herr General Heins sürgönyben tudósított egyenesen a frontvonalról. Azt sajnos nem lehet mondani, hogy az üzenet nyelvezete teljesen világos és lényegretörő volna, de a sorok között olvasva néhány tényállás megállapítható. Ugyanakkor az egyértelműség hiánya olyan időkben, amikor a Végső Győzelemben kétkedők vannak túlnyomó többségben, sokkal inkább ártalmas, mint a brutális őszinteség.

  • A RIM valószínűleg veszteséges lett a most lezárult negyedévben. Jelentés június végén.
  • A BB eladások tovább csökkentek, és olcsóbban is kellett adni őket (Nokia szindróma).
  • A cég ugyanakkor továbbra is cash-flow pozitív, vagyis készpénzt termel, és több mint 2.1 milliárd USD van a bankban.
  • A BB 10 még nincs kész, "haladnak a fejlesztések". Megjelenés 2012.
  • 78 millió fizetős előfizető és 56 millió BBM-felhasználó. Mindkettő bővülés.
  • 5 ezer fejlesztőt vontak be a BB 10 appok felfuttatásába.
  • Folyamatban van a költségcsökkentős-hatékonyságnövelő program, aminek eredményeként a cég 1 milliárdot akar megspórolni az év végére, a tavalyi költségszinthez képest. Elbocsátások és átcsoportosítások várhatóak.
  • A RIM felkért két pénzügyi tanácsadót, a JP Morgant és az RBC-t, hogy auditálják a cég teljesítményét és vázoljanak fel stratégiai opciókat.

A BerryBlog véleménye: a RIM rendkívüli nyomás alá került sok befektető felől, akik azonnali drasztikus lépéseket követelnek, köztük a cég részleges vagy teljes eladását, vagy magántőkés csoport bevonásával a feldarabolását a maximális megtérülés érdekében. A RIM részvényeinek drámai elgyengülése egyenértékű azzal, mintha egy vérző embert dobnánk egy cápákkal teli medencébe. A cápák pedig már köröznek.

Ha Heins tényleg komolyan gondolja, hogy a RIM független cégként működik tovább a jelenlegi formájában, akkor nagyon ügyesen kell lavíroznia a cápák közt, míg a BB 10 el nem készül, miközben biztosra kell mennie, hogy elég nagyot fog durranni ahhoz, hogy előbb elijessze a ragadozókat, majd maga mögött hagyja őket.

Ehhez pedig nem elég egy "elég jó" terméket összerakni, amely hozza egy iPhone vagy Android szintjét, a megcélzott szintnek az "eszetlen kurva jónak" kell lennie. A RIM-nél kultúrája van a minőségi termékeknek, rosszat nem is várunk tőlük. De pontozással bajnokokat nem lehet verni, csak KO-val. És mindezt utána el is kell tudni adni. Hitetni. A WP7 példája mutatja, hogy mindez nem triviális, hiába újabb, fejlettebb valami. A BB10-nek minden adott, hogy technikailag a legfejlettebb legyen megjelenésekor. Lesz-e a legvonzóbb?

Ideje volna megfontolni azt is, van-e egyáltalán értelme az USA-ra vagy Nyugat-Európára fókuszálni, ahol az iPhone és Androidok minden letaroltak. Ahhoz nagyon kell hinni a termékben.

Tudtok olyan okostelefon-felhasználóról (ismerős ismerőse mesélte), aki az ágyba is magával viszi a telefonját, ami egész éjszakán át az ágyban is marad? Biztos mesélt már nektek sztorikat arról, hogyan fejelte le álmában a készüléket, vagy egy reflexszerű akaratlan kézmozdulattal hogyan lökte le a drága holmit az ágyról, mint valami csapzott kutyát. Szerencsére ma már erre a problémára is van megoldás, az ágyra szerelhető telefontartó képében.

smartphonesleeper1.jpg

A rusztikus hálószobákba talán kissé kevésbé passzoló kiegészítő lényegében olyan, mint egy autós telefontartó-kar, azzal a különbséggel, hogy a talapzatát úgy alakították ki a felxibilis karnak, hogy könnyen be lehessen csúsztatni a matrac alá. A Smart Phone Sleeper névre keresztelt csoda tartó része szerencsére alakítható, így ha valaki kirúgja az ágyából a régi szerelmét, néhány mozdulat és bármikor készen áll az új ööö... partner fogadására.

smartphonesleeper2.jpg

Szerencsére a Smart Phone Sleeper nevéből is eredően tabletek megtartására nem alkalmas, különben biztos oltári veszekedések lennének a tablet és a telefon közt arról, hogy ki kivel is bújik ágyba.

Kösz a CrackBerrynek, hogy megosztotta ezt a nagyszerű találmányt a világgal!

Legutóbb éppen az Angry Birds Space esetében fordult elő, hogy megjelent egy PlayBook-alkalmazás az App Wordlben, majd ahogy jött, úgy el is tűnt, ki tudja miért. A tablethez fejlesztett Desktop Bridge app esetében nagyjából ugyanez a helyzet, bár ott állítólag biztonsági rés miatt távolította el azonnal a megjelenés után a RIM az egyébként külső fejlesztő által készített szoftvert.

A Desktop Bridge egyébként egy nagyon ötletes, ámbár kissé nyakatekert eszköz arra, hogy a BlackBerry főbb PIM-funkcióit, tehát az üzeneteket, a naptárat és a BBM chatet bárki elérje egy asztali PC böngészőjén keresztül. Mindez eddig tök jól hangzik, csakhogy az egész mutatványhoz egy PlayBookra is szükség van, ami tulajdonképpen hidat képez a telefon és a PC közt. 

Hogy pontosan milyen biztonsági rés miatt kellett az egyébként 5 dollárba kerülő alkalmazást eltávolítani, és ez a biztonsági rés hogyan mehetett át a szigorú validáción, az egyelőre nem teljesen tiszta, mindenesetre ha a Desktop Bridge valaha újra megjelenik, akkor ezen a linken keressétek az App Worldben.

süti beállítások módosítása