A BlackBerry platform eddig nem bővelkedett különösebben az autós vagy gyalogos navigációs alkalmazásokban, ellentétben egynéhány másik platformmal, melyek felépítésükből (vagy a rájuk épülő telefonok felépítéséből) fakadóan jobb terepet nyújtottak az efféle alkalmazásoknak. Jobb későn mint soha alapon most éppen a RIM igyekszik megtörni ezt az állapotot egy saját fejlesztésű, ingyenes navigációs alkalmazással, a BlackBerry Navigatorral.

A program egyébként csak félig-meddig saját fejlesztés, hiszen a térképadatbázist a BlackBerry Maps alkalmazást is hajtó TomTom biztosítja -- mellesleg ugyanez a cég fogja szállítani a BlackBerry 10-hez is a térképadatokat. A BlackBerry Navigator ennek megfelelően eléggé hasonlít is a BlackBerry Mapshez, azzal a különbséggel, hogy ezzel a programmal értelemszerűen navigálni is lehet. 

navigator.jpg

Az app amúgy pont azt tudja, mint az összes turn-by-turn navi program, vagyis kimondja az irányt, újratervez, ha rossz sarkon kanyarodunk be, emellett azért vannak benne elég cool funkciók, mint például a BBM- vagy Facebook-integráció, meg a program a névjegyzékben található ismerősökhöz, vagy helyekhez is elvezet, feltéve hogy a címük benne van a telefonunkban.

Aki ezek után azonnal a letöltés gombra ugrana, azt el kell keserítsük, a BlackBerry Navigator egyelőre csak a hazánkban elérhetetlen Beta Zone-ban található meg, ott is csak az angol címmel regisztrált felhasználók érhetik el. Majd kiderítjük, itthon van-e sansz a megjelenésére.

süti beállítások módosítása