Ismét megszakítjuk adásunkat egy Tiszaújvárosból érkező gyors hírecske erejéig. Tudjátok, itt található a Jabil Circuits összeszerelő üzeme, ahol sok más cég terméke mellett készülnek a RIM okostelefonjai. Sok-sok BlackBerry, melyek többek közt a magyar piacon is gazdára leltek itt született, és most nagyon arra utalnak a jelek, hogy a London kódnevű BlackBerry 10-es érintőkijelzős készülékek egy részére is a Made in Hungary felirat kerül majd.

A próbagyártás, amiről a múltkor már beszámoltunk nektek, elég jól sikerült ugyanis, úgyhogy a megrendelő (jelen esetben ugye a RIM) úgy döntött, indítja a tömegtermelést. Ez a próbagyártás egyébként kulcsfontosságú eleme egy termék gyártási ciklusának, kvázi itt dől el, hogy hogyan allokálják a gyártókapacitásokat azok a cégek, melyek nem rendelkeznek saját gyártással.

jabil.jpg

Szóval a próbagyártás eredményeként vasárnapra minden csoportvezetőt berendeltek az üzembe, aki csak él és mozog, hogy betanítsák őket a gyártási folyamat főbb fázisaira. Tiszaújvárosban ugyanis nem csak az összeszerelés zajlik, hanem itt kerül rá a szoftver is a készülékekre, valamint itt kerülnek dobozba a telefonok az összes tartozékkal egyetemben, úgyhogy elég komplex folyamatról van szó.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, ez az egész gyártás-téma nagyon izgalmasan hangzik -- egyszer megpróbálunk eljutni a Jabilhoz, hogy megnézzük közelebbről, bár persze valószínűleg csak sírig tartó hallgatás árán fogják ezt megengedni nekünk.

süti beállítások módosítása