Újabb elemző emelte meg a RIM teljesítményével kapcsolatos kilátásait múlt héten, ami valószínűleg erősen hozzájárult ahhoz, hogy a vállalat részvényei egy újabb ugrással 16 dollár közelébe jutottak, miközben alig néhány hónappal ezelőtt a piac ennek még felére sem taksálta a cég értékét.

stats.jpg

A Jefferies veterán elemzője és ügyvezetője, Peter Misek 19,5 dollárra emelte a RIM papírok éves célárfolyamát, mikor azokkal még 14 dollár közelében kereskedtek. A megemelt előrejelzés mögé Misek két érvet sorakoztatott fel:

  • A cég jövője szerinte egyáltalán nem csak a BB10 telefonok sikerén múlik, vagyis egy esetleges kudarc kockázata nem lenne végzetes a RIM-re nézve. Misek szerint a RIM-nek van annyira ütőképes a szoftverportfoliója és a vállalati levelezőrendszere, hogy azok licenceléséből is szép summára tudna szert tenni.
  • A másik, hogy a jelek szerint a BB10 készülékek sikerére jelenleg növekvő esélyt lát. Misek szerint a "meghatározó mobiltelkók" immár 1-2 millió BB10 telefont kötöttek eddig le a forgalmazás első két negyedévére, amelyek eladására vállalást tettek. A decemberi villámkutatás ezt a volument még csak 500 ezerre becsülte. Ez természetesen sem azt nem jelenti, hogy a felhasználók ennyit meg is fognak venni, sem pedig azt, hogy mindössze ennyi fogyna, ugyanakkor jól mutatja, hogy a mobilszolgáltatók nagyjából 1 millió BB10 telefon gyors eladásában már biztosak. Misek szerint a BB10 erősebb rajtot fog venni, mint ahogyan azt a többség várja, ugyanakkor hozzáteszi, hogy ennél messzebb egyelőre nem lehetséges előre látni, mi fog történni.

Egyelőre úgy tűnik, a dolgok jó irányban haladnak a RIM számára, a telefonokról kiszivárgott demók rendkívül biztatóak. A böngészési sebességben az összes rivális platformot megverni látszik, az igazi multitasking és Balance pedig egyértelműen szuperior képességek...

9 nap.

süti beállítások módosítása