A BlackBerry felsővezetői korábban többször nyilatkoztak arról, hogyan kívánja a cég a készülékportfóliót bővíteni a BlackBerry 10 platform bejelentése után. Thorsten Heins és Frank Boulben egyaránt arról beszélt újságíróknak, hogy idén összesen hat újdonság érkezik, mely már az új platformhoz tartozik -- most a cég európai fejese, Stephen Bates azt is elmondta, miért nem került bele néhány olcsóbb modell a kezdeti kínálatba.

bbos7.jpg

Bates a Techradarnak nyilatkozva elmondta, a BlackBerry az olcsóbb telefonoknál továbbra is az OS7-es szériát viszi tovább, ami egyáltalán nem hal ki a BlackBerry 10 érkezésével. Bizonyos funkciók (például BBM) teljes átjárhatóságot biztosítanak a két platform közt, míg mások (pl. BIS-elérés) nem. Ettől függetlenül tény, hogy aki olcsó BlackBerryt szeretne vásárolni magának, az jó darabig csak olyan telefont fog tudni választani, amin a régebbi OS fut.

A két BB10-es újdonság közül az egyelőre egyedüliként kapható Z10-et a BlackBerry Bates nyilatkozata szerint egyértelműen a felsőkategóriába szánta, és ezen a stratégián nem is kíván egyhamar változtatni. Ettől függetlenül vélhetően jön még azért idén a Z10-nél és a Q10-nél olcsóbb BB10-es telefonja a társaságnak, de senki ne számítson rá, hogy a platformra épülő készülékek rövid távon bekerülnek az ötvenezer forintos, vagy annál is olcsóbb árkategóriába.

Via TechRadar.

Címkék: os7 bb10

süti beállítások módosítása