Lövésem sincs az alkalmazások fejlesztéséről, most mégis majdnem összedobtam életem első BB10-es appját, nem egészen negyed óra alatt. Igen, jól olvastátok, mindenféle előképzettség nélkül nekiálltam egy alkalmazás elkészítésének, ami a finisben hasalt végül el. És nem az én hibámból.

A BerryBlog hírolvasó appját szerettem volna elkészíteni a BlackBerry App Generator nevű, roppant egyszerű webes felületen, ahol kis túlzással egy rss-csatornát kell csupán megadni, logót berakni, színeket állítgatni és kész is a nagy mű, tölthető fel a BlackBerry Worldbe, dől be a lóvé. Ja nem jó, nevet is kell adni az appnak!

A BerryBlog hírolvasó sorsa ezen a ponton pecsételődött meg, a BlackBerry World szabályai ugyanis nem engedik meg nekem, hogy saját blogom nevét adjam a saját alkalmazásomnak. Nyilván a "Berry" szócska csapja ki a biztosítékot, az automata ellenőrző rendszerben, szóval ezt buktam, hacsak nem változtatom meg a nevét a blognak, vagy nem fordulok kérvénnyel a BlackBerryhez, hogy tegyenek az esetemben kivételt. 

Pedig nem is nézett volna ki rosszul az app, be is teszek róla egy képernyőmentést, meg a randa piros hibaüzenetet, amit a névre kaptam.

appgenerator.jpg

Pech.