Kanada népe nemzeti büszkeségként tekint a BlackBerryre, ezt a nyilvánvaló tényt a BlackBerry 10 születésekor többször bizonyította a helyi lakosság és a média -- pedig a lakosság főleg azon részének minden oka meglett volna gyűlölni a céget, akik valaha ott dolgoztak, de az átszervezéssel járó létszámcsökkentések miatt el kellett búcsúzniuk a munkaadójuktól. A kanadaiak ráadásul a jelek szerint arra az emberre sem akadtak ki, aki az ominózus létszámcsökkentésről szóló döntést aláírta.

heins.jpg

Thorsten Heinsről van szó, aki tavaly év eleje óta a gyártó elnök-vezérigazgatója, és aki most minden jel szerint kivezeti a BlackBerryt az ingoványból. Heins, aki egyébként a németországi Gifhornban született, most mindezért megkapta az egyik legnagyobb elismerést a kanadai állam részéről: a kanadai állampolgárságot.

Ezzel Mike Lazaridis és Jim Balsillie után újból kanadai elnök-vezérigazgatója van a BlackBerrynek, aki talán kicsit németesen beszéli az angolt, meg bizonyára a franciát is, de mindez mit számít, amikor a vezetésével a vállalat minden jel szerint jó irányba halad?

Gratulálunk, Mr. Heins!

süti beállítások módosítása