Egy mobilos alkalmazás-piactérnek alapvetően mobilon kell jól működnie, ettől függetlenül mindegyik ilyen online rendszernek van valamilyen -- jobb-rosszabb -- webes felülete, amit böngészőből lehet megnyitni. A BlackBerry World is ilyen, ám mióta átkeresztelték, számos kritika érte a piacteret, főként a keresőfunkció, pontosabban annak nagyjábóli használhatatlansága miatt. 

bb_world.png

A hiányosságok egy részét most pótolta a BlackBerry, a piactér online webes felületének új verziója (ami egyébként még mindig az appworld.blackberry.com címről töltődik be) végre képes valódi kulcsszavas keresésre, az app címe mellett a típusára vagy a készítő nevére rákeresve. Fontos változás, hogy a keresési találatok most már valóban relevancia-alapúak, vagyis a kereső elsősorban azokat az appokat dobja fel kereséskor, melyeket a legtöbben letöltöttek és a legjobbra értékeltek. Ez azért nagyon jó, mert ezzel nyilvánvalóan kevesebb szemét ömlik majd ránk a piactérről.

A BlackBerry World emellett egy csomó aprósággal kiegészült, de persze még így is messze van azért a tökéletestől. Van, aki a kuponokat hiányolja, mások a kissé ódivatúnak tűnő felületbe kötnek bele, de engem például sokkal jobban zavar, hogy a mi továbbra sem vásárolhatunk az appokon kívül más tartalmakat, így zenéket vagy videókat (filmeket, sorozatrészeket), szemben például egy iPhone felhasználóval. De ami késik, nem múlik, szorgos népünk győzni fog!

süti beállítások módosítása