A BlackBerry egykori társelnök-vezérigazgatója egy ideje semmilyen formában nem vesz ugyan részt a kanadai vállalat irányításában, ettől függetlenül a múlt héten a BlackBerry Live-on bejelentett dolgokhoz talán még neki is van, illetve inkább csak volt némi köze. Mint például a multiplatformos BBM-hez, amit állítólag a másik társelnök-vezérigazgató, Jim Balsillie igen erősen próbált keresztülverni a menedzsmenten.

Úgy tűnik, Lazaridis már akkor osztotta a másik vezető álláspontját, vagy ha nem, azóta sokat változott a világ az öreg Mike-kal, tekintve hogy a Bloomberg rendezvényén az üzletember alapvetően méltatta a BlackBerry múlt héten bejelentett döntését, vagyis hogy a BBM rövidesen iPhone-on és androidos telefonokon is elérhető lesz. Szerintem is jó dolog ez egyébként, nem mintha bárki kérdezett volna engem.

lazaridis_devcon.jpg

Szóval Lazaridis kerek-perec kijelentette, hogy az iPhone-tulajok egyenesen imádni fogják a BBM-et, hiszen ez jelenleg a legvonzóbb vezeték nélküli (sic!) üzenetküldő platform a világon, punktum. Mondjuk nem szállok vitába Mike-kal, mégiscsak régebb óta látja a piacot, mint én, mindenesetre azért amellett, hogy a BBM-nek vannak elvitathatatlan érdemei, azért vannak már jócskán erős konkurensei.

A multiplatformos stratégia és a vadiúj funkció, a tényleg sehol nem elérhető BBM Channels szerintem alapjában véve sokat hozhat a BlackBerry konyhájára, ha felforgatni nem is fogja a világot.

Egyébként Mike köszöni jól van, jelenleg éppen egy kvantumfizikai kutatásokat támogató alapot dédelget többedmagával, meg az Ontario tó partján épített vityillójából bámultja a tájat. Példaértékű nyugdíjas élet, az biztos.

Via Bloomberg.

süti beállítások módosítása