Nemrég volt egy poszt itt a BerryBlogon, amelyben leírtam, hogy a BlackBerry fejlesztésért felelős alelnöke, a mindig laza Alec Saunders egy interjúban közölte, a BlackBerry 10-es készülékek tulajdonosai többségében utálják az androidos portokat. A visszajelzések alapján akkor többen nem értettétek, mi is a probléma az eredetileg Androidra fejlesztett, majd BB10-re átportolt appokkal. Hát lássuk csak...

...többek közt ez:

waze_adnroidport.jpg

A fenti kép a méltán népszerű közösségi térképalkalmazás, a Waze BB10-es változatáról készült. Az Androidról portolt app sokak örömére nemrég jelent meg a BlackBerry Worldben. A program amúgy a tapasztalatok alapján jól működik, a BB10 remekül elhiteti vele, hogy valójában androidos környezetben fut. Annyira remekül, hogy a Facebook-megosztás beállításakor mindjárt fel is ajánlja, hogy a felhasználó telepítse a Facebook Androidra fejlesztett kliensét a "gyorsabb böngészés" érdekében.

Gyorsan hozzáteszem, a Waze tényleg a jobban sikerült androidos portok közé tartozik BB10-en, a fenti kis baki viszont nem az egyetlen dolog, ami szétidegeli a BB-tulajokat amellett, hogy persze a Skype meg a Deezer jó, hogy ott van legalább így a platformon. Előbbi egyébként történetesen meglehetősen hadilábon áll az értesítésekkel, míg utóbbi hajlamos a memóriakártya tartalmát teljesen hazavágni. Persze lehet ezeknek a problémáknak egy része egyedi eset, és remélhetőleg sok minden megoldódik majd az újabb Android runtime bevezetésével, de addig is az androidos portokkal bizony lesznek furcsaságok.

Ami egyébként félreértés ne essék, nem az Android hibája.

Kösz a tippet Gergőnek!

Címkék: android waze bb10