A BerryBlog hiába a legnagyobb és legolvasottabb, BlackBerrykkel foglalkozó magyar blog, viszonylag ritkán tudunk olyan információkkal szolgálni itt, amiről ne lehetett volna hallani már máshol. Így van ez rendjén, kis ország, kis foci, mondá volt Puskás professzor, ettől függetlenül néha azért becsúszik egy-két exkluzív infó, mint például most is.

blackberry_10.jpg

A bloggal közelebbi kapcsolatot ápoló egyik, belsős ütemezést ismerő informátorunk elárulta, hogy a BlackBerry 10 operációs rendszer soron következő, 10.2-es verziószámot viselő kiadása a végleges formában várhatóan október elején készül el, vagyis ekkor kapják meg tesztelésre a szolgáltatók a rendszert a különböző készülékekre. A jelenlegi ütemezés szerint a végfelhasználók valamikor október második felében juthatnak hozzá a frissítéshez OTA-frissítésként, már ha addig nem kerül ki valamilyen formában az internetre a végleges verzió (ez szinte biztos, hogy bekövetkezik). A Z30-ra mindez persze nem vonatkozik, mivel az eleve az új rendszerrel kerül piacra.

Hangsúlyoznám, hogy mindez a jelenleg, szeptember 11-én érvényes ütemterv szerint érvényes, vagyis könnyen elképzelhető, hogy az időpontok változnak annak függvényében, hogy az addig hátrelévő tesztek során milyen hibákat sikerül feltárni, illetve kijavítani. Az új funkciók és hibajavítások miatt mindenesetre megéri várni, akik eddig telepítették a készülékükre a kiszivárgott tesztverziókat, többnyire csupa pozitív tapasztalatról számolnak be az új rendszerverzió kapcsán.

süti beállítások módosítása