Az utóbbi napokban, hetekben nem mondhatni, hogy túlságosan optimista légkör alakult volna ki a BlackBerry körül, lássuk be, részben joggal. Egy ilyen helyzetben mindenkinek nagyon nehéz, nektek, BlackBerry-hívőknek, nekünk, akik próbáljuk táplálni ezt a hitet évek óta és persze a BlackBerrynek, melyet alighanem soha nem temettek még annyian, mint manapság. 

bbry_logo.jpg

Egy ilyen helyzetre borzasztó nehéz reagálni, lelket önteni rajongókba, partnerekbe, tulajdonosokba, dolgozókba, a BlackBerry ráadásul soha nem jeleskedett a hatékony damage controlban. A cég ma ezt kísérli meg, kilenc országban jelentet meg több mint 30 nagy magazinban egy levelet, melynek a lényege nagyjából annyi: "még mindig számíthattok ránk". Következzen a levél teljes terjedelmében, Magyarországon egyedül a BerryBlogon:

Kedves vásárlóink, partnereink, rajongóink!

Mostanra szinte biztos, hogy olvastátok a BlackBerryvel kapcsolatos különböző híreket a sajtóban. Bizonyára gondolkoztatok rajta, hogy mindez mit jelent neked, a több tízmillió BlackBerry felhasználó egyikének.

Van egy fontos üzenetünk a számodra:

Továbbra is számíthatsz a BlackBerryre

Miért vagyunk ilyen biztosak benne? Mert még mindig tetemes mennyiségű készpénz áll rendelkezésünkre és nincs adósságunk sem. Jelenleg is zajlik nálunk az az átalakulás, melynek célja, hogy működési költségeinket megfelezzük azért, hogy egy hatékonyabb, ügyfélközpontúbb társaságként üzemelhessünk.

Kétségtelen, hogy nehéz idők járnak most ránk, de nem becsüljük le a helyzetet és a kihívást. Megtesszük az olykor fájdalmas, de szükséges lépéseket azért, hogy megerősítsük a BlackBerryt.

Mindezek mellett mindvégig elkötelezettek maradunk felétek, akik segítettek a BlackBerryt a legmegbízhatóbb üzleti eszközök szintjére emelni.

Éppen azért a drámai szalagcímek közepette szükségszerű leszögezni a következő tényeket:

A produktivitást legjobban szolgáló eszköz

Teljesen átalakítottuk a készülékportfóliónkat idén a BlackBerry 10 megjelenésével. Négy BlackBerry 10 készüléket forgalmazunk, ebből kettő érintőkijelzős, kettő hibrid (QWERTY billentyűzet és érintőkijelző) megoldás. Mostanra mindegyik az új platformunk harmadik kiadását futtatja. Ha elsősorban a produktivitásra fókuszálsz, ha az üzlet számodra igazán fontos, a legjobb készülékeket kínáljuk a számodra. Emellett továbbra is a mi eszközeinkkel lehet a legjobban, legkönnyebben gépelni, ehhez semmi kétség nem fér.

A legbiztonságosabb eszközök a piacon

Azok a kormányok a világ minden tájáról, világcégek és nagyvállalatok, melyek semmilyen szinten nem kockáztathatják a biztonságot, továbbra is a BlackBerryt választják. A biztonság a legkomolyabb örökségünk, az iparág pedig pontosan tisztában van azzal, hogy a BlackBerry a legbiztonságosabb megoldást nyújtja az eszközöktől kezdve a szervermegoldásokon át a globális adathálózatig bezárólag. Egy pillanatig se kételkedj benne, hogy továbbra is ránk bízhatod a bizalmas kommunikációdat.

A legjobb vállalati mobilmenedzsment megoldás

Követtük a piaci trendeket, a BYOD-jelenséget, beláttuk, hogy attól még, hogy az iOS és Android-alapú eszközök egyre népszerűbbek lettek a munkahelyeken, a cégeknek továbbra  is hatékonyan és biztonságosan kell menedzselnie ezeket az eszközöket.

Ez nem triviális feladat. Bár több startup hangzatos ígéretekkel hozakodik elő, a BlackBerrynek ezeknél lényegesen több szoftveres rendszermérnöke van és több erőforrást is fektet abba, hogy ennek a komplex kihívásnak megfeleljen.

Az ügyfeleink mindezt tudják. Az elmúlt negyedévben a BlackBerry Enterprise Service 10 szervertermékünk telepített bázisa 19 ezerről 25 ezerre nőtt. Az üzleti ügyfelek továbbra is eltökéltek, hogy a BlackBerry üzleti rendszereit élesben és tesztkörnyezetben kipróbálják. Mi pedig az ügyfeleinkkel együtt, az ügyfeleink révén fejlődünk -- ez soha nem fog változni.

A legjobb közösség

Mindenki számára elérhetővé tesszük legjobb mobil üzenetküldő platformot a BlackBerry Messenger Androidos és iOS-es verziójának megjelenésével. 

Eddig több mint hatmillióan iratkoztak fel arra az értesítőre, melyet az új platformra érkező verziók megjelenésekor küldünk ki. Ez napról-napra nő, és arra a fantasztikus lehetőségre hívja fel a figyelmet, mely révén a BBM a BlackBerry okostelefonok világán túlnőve a világ legnépszerűbb mobilos közösségi hálózatává nőhet.

Igen, komoly verseny van ezen a piacon, és tudjuk, hogy a BlackBerry nem mindenkinek szól. Ez teljesen rendben van. Ti mindig is tisztában voltatok vele, hogy a BlackBerry más, mint a többi, hogy a BlackBerry különlegessé tesz. Számtalan világrengető döntést hoztak, nagy üzleteket kötöttek a BlackBerryk segítségével. Többetek számára pedig egy olyan kötődést teremtett, mely több mint egy évtizeddel ezelőttre nyúlik vissza.

Hiszünk a BlackBerryben. A munkatársainkban, a technológiánkban és a változás képességében. Még ennél is fontosabb: hiszünk benned. Minden áldott nap arra koncentrálunk, hogy az üzletedet segítsük. 

Megbízol a BlackBerrydben, hogy a legfontosabb üzeneteidet kézbesítse, ugyanígy bízz bennünk amikor azt mondjuk: Továbbra is bízhatsz bennünk.

Üdvözlettel,

A BlackBerry csapata

Nem mondom, szokatlan formája ez a PR-nek, meg persze kérdéses, milyen hatást lehet elérni ezekkel a szavakkal, de a mély hallgatásnál ez is több.

Ti mit gondoltok róla?