A BlackBerry ezekben a percekben jelentette be, hogy befektetők egy csoportja 1 milliárd dollárt fektet a kanadai cégbe. A befektetői konzorciumot az a Fairfax vezeti, amely már korábban, szeptemberben is érdeklődését fejezte ki a cég iránt. Korábbi elképzelések szerint a Fairfax valószínűleg kivonta volna a tőzsdéről a BlackBerryt, hogy a tőzsde és a versenytársak árgus szemei elől rejtve, nyugalomban folytathassa a cég az átalakulását - folyamatos negatív visszhang nélkül. 

Úgy tűnik azonban, hogy a Fairfax nem talált elengedő pénzügyi muníciót ahhoz, hogy egy nagyjából 5 milliárd dolláros kivásárlást végre tudjon hajtani. A mostani megállapodás értelmében a befektetők 1 milliárdnyi speciális, konvertbilis kötvényt vásárolnak, amelynek futamideje 7 év, kamatlába 6%. A kötvényeket a hitelezők 10 dolláros áron részvényekre van joguk váltani, vagyis már most kvázi tulajdonosok. Ez közel 30%-os prémiumot jelent a jelenleg árfolyamhoz képest, ami arra utal, hogy a befektetők egy erős részvényárfolyam-emelkedésre játszanak néhány éves távon, amikor az árfolyam jóval 10 dollár felett lesz.

A megállapodás része, hogy a Fairfax új csúcsvezetőket delegálnak a cég igazgatótanácsába, Thorsten Heins pedig lemond. Átmenetileg a hongkongi születésű, sikeres amerikai üzletember John Chen vezeti a céget, amíg nem találnak véglegesíthető vezetőt - valószínűleg miután elindították a stratégiai átalakításokat. Chen leginkább arról ismert, hogy sikerre vitte a Sybase adatbázis-kezelő vállalatot és számos globális vállalatnál szolgált már vezetői vagy tanácsadói pozíciókban. Jelenleg a Silver Lake Partners magántőkés befektetői csoporttól érkezik, hogy megmentse a BlackBerryt önmagától.

Tekintve, hogy a BlackBerry továbbra is tőzsdei cégként működik, ezért viszonylag rövid időn belül várható, hogy Chen részletezei az új vezetés elképzeléseit.