Mostanában itthon is nagy divatja van a HD-hangzásnak a telefonok világában, de én a magam részéről elég sokszor szembesültem negatív tapasztalatokkal is, amikor a vonal túlsó végén esetleg valami silány minőségű mikrofonnal ellátott eszközt használt a beszélgetőpartnerem. Ráadásul a HD-hívás csak a szolgáltató hálózatán belül működik, vagyis például egy Telekom és Telenor előfizető nem tudja a másikat hívni így. A BlackBerry a BBM Voice-nál mindkét problémára megoldást talált.

A 10.2-es rendszerfrissítéssel érkező Natural Sound Technology nevű, hangzatosan elkeresztelt rendszer elképesztő minőségű hangátvitelt biztosít, amiről ugye írásban elég nehéz tanúbizonyságot tenni, ezért az angol BlackBerry-csapat feltett a YouTube-ra egy videót, hogy demonstrálja a különbséget a normál telefonhívás és a BBM-hívás minősége közt. Javaslom hallgassátok meg ti is, a különbség egyébként tényleg ennyire szembeötlő, pontosabban fülbe hasító, vagy hogy is mondjam.

Most már csak az lenne a jó, ha a BBM, illetve a BBM Voice tényleg egyforma feltételekkel lenne elérhető minden hazai szolgáltatónál, minden BB10-es okostelefonon.

Via BBin.in

süti beállítások módosítása