Ha olyan BB10-es okostelefonnal rendelkezel, melyen virtuális gombsor segíti a gépelést (BlackBerry Z10 és Z30), akkor bizonyára már megbarátkoztál a SwiftKey-alapú prediktív, gondolatolvasó billentyűzettel, mely idővel hozzád csiszolódik, megtanulja a szóhasználatodat, hogy a végén tényleg azt hiszed, olvas a gondolataidban. A virtuális klaviatúrát ugyanakkor még tovább tudod finomhangolni gépelési szokásaidnak megfelelően.

virtual_keyboard.png

Például be lehet állítani, hogy a virtuális gomb lenyomásakor milyen hangerővel jelezzen vissza a készülék, a szavak automatikus javításánál kérhetsz rezgést, valamint beállíthatod, hogy egy gomb megnyomásakor a hozzá tartozó betű a gomb felett felnagyítva is megjelenjen, nagyjából úgy, ahogy a fenti ábrán is látható.

Mindehhez lépj be a "Beállítások" menüpontba, ahol a "Nyelv és bevitel" opciót választva a "Visszajelzés"-t keresd.  A gépelés hangerejét a fenti csúszka állításával tudod szabályozni, ha azt szeretnéd, hogy szavak javításánál rezegjen a készülék, az alatt lévő opciót kell bekapcsolni, végül a legalsó opció szolgál arra, hogy a virtuális gomb megnyomásakor mindig megjelenjen az adott betű.

Via Inside BlackBerry Help Blog.

süti beállítások módosítása