A BlackBerry gyorsan reagált a kifagyásos Maps problémára, amelyet egyébként több olvasónk itt jelzett - mi nem tudtuk reprodukálni, és nem világos, miért volt ebben különbség a telefonok közt.

A BlackBerry Worldön elérhető új Maps immár a 10.1.0.808 verziót viseli. A korábbi a 805-ös volt, de sokunknak még 790-es volt fenn.

A BlackBerry Maps egyébként továbbra sem az igazi térképalkalmazás, erősen javasoljuk a Google Maps "BeMaps Pro" verzióját, igazán remekül működk. Ugyanakkor a Mapsnek van egy igazán jó tulajdonsága: GPS vétellel tud turn-by-turn navigációt, méghozzá hanggal. Pontosabban leginkább csak ezt tudja más térképekhez képest, minimalista tálalásban. Ha ezt meg tudnák fejelni offline működéssel, az már-már zseniális volna.:)

IMG_00000776.png

Címkék: maps blackberry bb10

Csak azért, mert elmentetek tejfölös lángosozni és lábat lógatni, a világ még nem állt meg! Az elmúlt nagyjából 5 napban ez történt a BlackBerry világában:


- Kétségtelenül a legfontosabb hír, hogy 1000 (ezer) dolláros Q10-et dobott piacra a BlackBerry hol máshol, mint az Egyesült Arab Emírségekben. A héten Dubaiban debütált fehér modell arany szinű kerettel, fülhallgatóval és bőrtokkal érkezik. Ha jól értjük, valódi aranyat nem tartalmaz ennyi pénzért sem - villantani viszont így is jó!

Aki nem éri be bizsuval, háromszor ennyiért vehet igazi aranyozott Q10-et is.

- Frissült a beépített BlackBerry Maps (BB10-en), és állítólag ezúttal immár Magyarországot is "rendesen" támogatja. Maga a térkép továbbra is rendkívül puritán, de tud navigálni. Elvileg gyorsabb is lett, ezt még meg kell néznem.

- Lett új Facebook app is BlackBerry 5-7 platformokra. A 4.1-es kliens próbál lépést tartani a korral designban és funkcionalitásban, vagyis más platformokkal. Töltsétek és nézzétek meg.

- Az eBay és Adobe Reader appok is kaptak frissítéseket, bár ezeknek a jelentősége nem túl nagy. Egy sort megért.

- Kevésbé "kemény" hír, de azért érdekes a Zdnetnek az a gyorselemzése, amely azon morfondírozott, hogy a BlackBerry jól tette-e, hogy saját platformot épített ahelyett, hogy Androidra tért volna át. Mert ugye az Android milyen sikeres. Mivel a szerző úgy találta, hogy az Android telefonokból származó profit 95 százalékát a Samsung zsebeli be, mivel a többiek nem bírnak értelmezhető pénzt csiholni belőle a koreai óriás árnyékában (nem, a HTC sem, az LG vagy a Sony sem), ezért a konklúzió az, hogy a BlackBerry jól tette, hogy nem váltott Androidra. Ebből nem következik ugyan automatikusan, hogy a BB10 a helyes válasz, de sokkal jobban áll még így is a cég, mint Androiddal.

Már csak hármat kell aludni péntekig!

Címkék: blackberry
süti beállítások módosítása