Dúl bennem a kötelességtudat, ilyenkor év végén, még utoljára kell valami frappánsat mondani vagy üzenni, de csak a szokásos közhelyek tódulnak a fejembe: köszi, hogy itt voltatok, sok boldogságot, meg BlackBerrykben gazdag újévet -- ilyesmik. 

Valójában bevallom, kicsit örülök, hogy vége lett ennek az évnek, mely aligha fog a BlackBerry legjobb éveinek egyikeként bevonulni a történelembe, pedig éppenséggel ígéretesen indult 11 hónapja a BlackBerry 10 rajtjával. Bár nem minden sikerült úgy, ahogy képzeltük, a magam részéről rendkívül bizakodó vagyok a jövőt illetően, John Chen, a cég új átmeneti vezére láthatóan tudja és teszi a dolgát, a BerryBlog működése pedig ennek kapcsán biztosan értelmet nyer 2014-ben is.

emoticon_bbm.png

A BlackBerryk iránti érdeklődés mindenesetre a mi aspektusunkból a csúcsra hágott, idén is több százezren látogattak el a BerryBlogra, a lapletöltések száma pedig rekordot döntött, vagyis növekedtünk, gyarapodtunk itt is, meg a Facebookon, a Twitteren na és persze a legújabb, legmenőbb közösségi csatornán, a BBM csatornánkon. Mindez nélkületek nem valósulhatott volna meg, köszönjük nektek az egész éves érdeklődést a márka iránt!

Szeretnénk továbbá köszönetet mondani együttműködő partnereinknek, az Inda-Labs Zrt. csapatának, a DoclerWebnek, az Appleblog stábjának, a HWSW-nek, a Magyar Telekomnak, a Telenor Magyarországnak és a Vodafone Magyarországnak, meg persze a BlackBerrynek.

BBÚÉK mindenkinek, találkozunk 2014-ben!

Címkék: berryblog bbúék

A magyar nyelv több szempontból is különleges nyelv, ezt szerintem nagyjából mindenki tapasztalta, aki valamilyen más nyelvvel is megismerkedett már. Nem feltétlenül nyelvi sajátosság, de kétségtelenül egyedi vonás, hogy a magyarban a nevek leírása vezetéknév-keresztnév(utónév) sorrendben történik, akárcsak mondjuk a japánban. Éppen ezért sok BB10-es készüléktulajdonost kergetett az őrületbe, hogy a telefonja kizárólag fordított sorrendben volt hajlandó megjeleníteni a neveket a névjegyzékben -- de ez a tarthatatlan állapot nemsokára a múlté!

A BlackBerry 10 operációs rendszer jelenleg is fejlesztés alatt álló, 10.2.1-es verziója több hasznos és érdekes újdonsággal bővíti a készülékek tudását, de számunkra alighanem az egyik leghasznosabb változás, hogy ettől a verziótól a telefonkönyv immár tudja vezetéknév alapján is sorba rendezni a kapcsolatokat! Az eddigi rendezési funkció erre ugyanis önmagában nem volt képes, hiszen vagy vezetéknév vagy keresztnév alapján lettek ABC-sorrendbe rendezve a kontaktok, de a nevek megjelenítése maradt ugyanaz, azaz elöl mindig a keresztnév szerepelt, majd utána a vezetéknév.

vezeteknev_keresztnev.jpg

Az új OS névjegyzékének beállításai közt azonban már található olyan opció, mellyel ezt a sorrendet meg lehet változtatni -- jobb későn, mint soha alapon. A frissítés egyébként állítólag januárban kint lesz az operátoroknál, a legfrissebb kiszivárgott verzió pedig csakugyan elég stabilnak tűnik már a kiadáshoz. Most már csak abban reménykedjünk, hogy egyik mobilszolgáltató sem fog sokáig késlekedni az új rendszerszoftver jóváhagyásával.

süti beállítások módosítása