Ha a BlackBerry10-es telefonodon, vagy a Playbookodon csak villog a vörös fény, ahelyett, hogy tenné a dolgát rendesen és elindulna, az sosem jelent jót. Ilyenkor jó eséllyel a készülék operációs rendszere valamiért megsérült. Pánikra azonban semmi ok, ritka hardverhibákat leszámítva szinte mindig újra lehet telepíteni a rendszert és vissza lehet állítani az eredeti gyári állapotot.

Figyelmeztetés: A következő eljárás törli az összes adatot és alkalmazást a BlackBerry készülékről. Ha lehetséges, készíts biztonsági másolatot az adatokról az művelet elindítása előtt.

Mielőtt folytatnád, töltsd le és telepítsd (vagy frissítsd) a BlackBerry Link-et!

A BlackBerry 10 operációs rendszerű telefon, vagy PlayBook OS, újratöltéséhez kövesd az alábbi lépéseket (Windows BlackBerry Link verzió 1.2.3.23):

2014-04-23_151734.jpg

  1. Nyisd meg a BlackBerry linket
  2. Ellenőrizd, hogy a számítógép csatlakozik az internethez
  3. Kapcsold ki a BlackBerry 10 okostelefont vagy a PlayBookot
  4. Csatlakoztasd a készüléket a számítógéphez, az USB-kábellel
  5. Mikor az eszközt felismeri a BB Link, kattints az eszköz nevére
  6. Ha a Link feldob egy ablakot, amiben közli, hogy nem lehet adatátvitelt folytatni a készülékkel, akkor nyomj Újratöltést, majd a "Gyári beállítások visszaállítása" ablakban igent
  7. Ha nem ez történik, akkor kattints a Linkben a Beállítások gombra a jobb felső sarokban
  8. A bal oldalon kattints az Készülékszoftver Újratöltésére
  9. Kattints az Újratöltés gombra
  10. Kattints az OK gombra

2014-04-23_152535.png

Ez a folyamat letölti és újratelepíti a készülék szoftverét, ami lehet akár több mint egy óra is. Közben a készüléken folyamatos zöld fény fog világítani. Ne húzd ki a BlackBerryt az USB csatlakozóból, amíg az eljárás be nem fejeződik. Utána egyszerűen újra állítsd be a készüléket, és állítsd vissza a korábbi biztonsági másolatot.

süti beállítások módosítása