Az egyik kedvenc mobilalkalmazás-típusom az időjárást előrejelző app, melyből elképesztően sokfélét készítenek, de csak igazán kevés közülük az, ami egyszerre pontos és esztétikus is. Ez egyébként megdöbbentő párhuzamot mutat a kereskedelmi televíziók meteorológus műsorvezetőivel. Viccet félretéve, a BeWeather BlackBerryn az egyik olyan alkalmazás, ami szinte hibátlan, a nemrég megjelent 2.0-s verziójában pedig néhány igazán hasznos újítás is található.

beweather2.jpg

Az app ráadásul szép is, az ikonok, piktogramok jól néznek ki, az aktuális időjárási helyzetképet pedig fotóval és animációval egyaránt megjeleníti a felület. Újdonság a 2.0-s verziótól az Európában (megdöbbentő módon nálunk is) működő radarkép, illetve a fejlettebb riasztások (na ez viszont nem működik), hiszen a forecast óta a legújabb divat a nowcast, vagyis lassan több ember kíváncsi rá, hogy a következő 15 percben milyen idő lesz, mint mondjuk holnap. Apropó, aki jót akar, inkább ne nézze meg, milyen idő lesz a hosszú hétvégén.

A BeWeather 10 Pro héten megjelent frissítése immár a Q5- és Q10-tulajok számára is elérhető a BlackBerry Worldben, a program egyébként fizetős, de mint mondtam szerintem jelenleg a legjobb időjós-app BB10 platformra. 

A BeWeather 10 Pro elérhető erre a linkre kattintva.

süti beállítások módosítása