A BlackBerrykben többek közt az is a jó, hogy rendkívül intelligensen és stabilan kezelik a különböző rádiós kapcsolatokat. Például ha Wi-Fi-hez csatlakozunk a telefonnal, de mondjuk megszűnik közben az internetkapcsolat a router mögött, akkor a telefon szépen magától visszakapcsol 3G/4G-re, anélkül, hogy ebből a felhasználó bármit észrevenne. Csak sajnos néha akkor is visszavált mobiladat-kapcsolatra, ha egyébként a Wi-Fi-n keresztül tökéletes adatkapcsolat érhető el.

limited_wifi.jpg

Hogy ennek pontosan mi az oka, azt inkább nem részletezem, mert magam sem vagyok biztos benne, hogy tökéletesen értem, de tény, hogy én is tapasztaltam már többször, illetve több olvasónk is jelezte, hogy adódnak nála olyan Wi-Fi problémák, amikor a telefon "Limitált Wi-Fi" hálózat hibaüzenettel eldobja a kapcsolatot, látszólag minden ok nélkül. 

A BlackBerry elismerte a hibát és már dolgozik a megoldáson, legalábbis ezt írja BBM-csatornáján Micahel Cewley, a cég egyik exhibicionista vezetője, aki szerint egyébként végleges megoldás a 10.3-as operációs rendszer érkezése után lesz erre a hibára, de addig is legalább megpróbálják csökkenteni az előfordulási valószínűségét. Szóval ha téged is sújtott már ez a probléma, kitartás, közel a megoldás!

süti beállítások módosítása