Ügyvédek, bankárok, kormányzati tisztviselők és keményvonalas BlackBerry-rajongók lélegzetvisszafojtva várják a BlackBerry legújabb QWERTY-s telefonjának, a Classicnak a megjelenését, miközben a gyártó gyakorlatilag hónapok óta húzza a mézesmadzagot az érdeklődők orra előtt. Egész pontosan február közepe óta van belebegtetve egy klasszikus irányt követő BlackBerry, ekkor volt szó először a Q10 utódjaként kezelt, akkor még Q20-ként emlegetett típus megjelenéséről. Na most már viszont tényleg csak kevesebb, mint két hét, és itt a tényleges rajt ideje.

John Chen és munkatársai eközben perverz élvezettel húzzák a rajongók agyát újabb és újabb, többnyire nem túl sokatmondó teaser videókkal - mint például ez a mostani is, amit a hivatalos YouTube-csatornájára rakott ki a cég (nem ez egyébként az első hasonló bemutató).

A Classicot ezúttal is az a Donny Halliwell mutatja meg, aki újabban Kudlik Júliát megszégyenítő tehetséggel számol be a tudomány és technika újdonságairól -- elmondja például, hogy van rajta Amazon Appstore az olyan gagyi szaroknak, mint a Candy Crush Saga, meg böngésző, ami egyébként nagyon gyors és nagyon pontosan jelenít meg a weboldalakat. Ennek alátámasztására a jó öreg Donny be is hoz egy böngészőablakot active frame-ből (!), majd megnyomja a menügombot, hogy lám, milyen egyszerű sharelni a kontentot.

Valójában ez az utolsó momentum az egyedüli, amiben a Classic bármi újat tud nyújtani, a böngésző ugyanis a 10.3.1-es BB10-zel természetesen pont ugyanilyen gyors lesz mondjuk egy Z30-on (nem is beszélve a kraftosabb Passportról), ugyanúgy tudja a multi-tab böngészést és mit tesz a véletlen mindegyik BlackBerry 10-es készülék böngészőjében ott a reader mode!

Egyébként most mindenféle viccet és cinizmust félretéve én rájöttem ám, miért kéne nekem a Classic: a fizikai híváskezelő gombok miatt. Ezzel nem tudod véletlenül a zsebedben felvenni a hívást, nincs téves hívásindítás, tiéd a totális kontroll! Ha valamiért, nekem ezért lesz egy Classicom.

Via Inside BlackBerry.

süti beállítások módosítása