Mostanra nagyjából mindenhol lezajlott a nagy karácsonyi ajándékozás, hegyekben áll az összegyűrt, drága csomagolópapír, megvoltak az első örömkönnyek, meg néhol a féktelen, elfojtott düh pillanatai: Már megint sapka? Újabb kenyérpirító? Ismét egy okostelefon? Uhh, egy BlackBerry? Hát nincs ezekben semmi kreativitás?

A méltán népszerű Engadget szerencsére talált megoldást arra, hogy - legalábbis a nem kívánt okostelefonok kapcsán - legalább virtuálisan kiélhesse mindenki a benne rejlő techno-szadistát. Van itt minden, sikítóval, vagy éppen vízsugárral kettéfűrészelt Q10, netán Lumia, 90°-ban elcsavart Galaxy, hegesztővel felgyújtott Z10, meg valami másik kínzási módszer, ami nem tudom pontosan, mire jó egyébként (mármint a gyakorlatban), de az ellenségeimnek sem kívánnám.

Egyes jeleneteket csak kifejezetten erős idegzetűeknek ajánlanék, pláne ha netán rendelkezel a fent említett okostelefonok közül valamelyikkel - hidd el, neked is fájni fog, én szóltam.

Továbbra is kellemes karácsonyt mindenkinek!

Nem, nem azért, hogy minél előbb elhúzz innen.

Jó, tudom, a karácsony a szeretetről és a békéről szól, nem a pedig drága ajándékokról, de most őszintén, ki ne örülne annak, ha a fa alatt megtalálná az év legkülönlegesebb okostelefonját, a BlackBerry Passportot. Oké, a The Verge szerkesztőit leszámítva.

passport_ajandek.jpg

Ha mégsem egy Passport lapul a fa alatt ma este, akkor se csüggedj, lehet örülni a kötött pulcsinak meg a pizsamának is. Ha meg nagyon kell egy, és a Jézuska nem hallgatta meg a kérésed (vagy nem voltál elég jó gyerek idén) majd jövőre veszel egyet magadnak, például a BerryBoltból.

Ezzel a szeretetteljes üzenettel kívánok a teljes BerryBlog/BerryBolt stáb nevében mindenkinek nagyon boldog karácsonyt. Idén még találkozunk.

A BlackBerryk gyakorlatilag az ősidők óta rendelkeztek gyári dokkolóval, ám az újabb típusok tulajdonosait sajnos nem kényeztette el különösképpen a gyártó. Szerencsére a legújabb szériákkal ez változik, hiszen mind a BlackBerry Passporthoz, mind a Classichoz elérhető gyári bölcső, vagy más néven dokkoló. A Classichoz passzoló példány ráadásul már raktárról elérhető a BerryBoltban!

acc-60460-001.jpg

A BlackBerry Classic gyári bölcsője a telefon alján található USB-csatlakozóhoz illeszkedik, a csomagban található USB-kábel segítségével pedig könnyűszerrel csatlakoztatható egy PC-hez, vagyis amíg a készülék a bölcsőben van, folyamatosan szinkronizálhatók az adatok a BlackBerry Link szoftverrel, illetve a BlackBerry Blend vezetékes összeköttetéssel is használható.

A BlackBerry Classichoz készült gyári bölcsőt megtaláljátok a BerryBoltban.

A BerryBolt Magyarország első és legnagyobb, kifejezetten BlackBerry termékekre szakosodott webáruháza 2011 óta. A BerryBolt és a BerryBlog közös tulajdonosi háttérrel rendelkezik.

Alig egy nap telt el azóta, hogy az N4BB megszellőztette a BlackBerry februárban érkező új, középkategóriás Z3-utódjának, a Riónak a paramétereit, máris itt vannak az első renderelt, vagyis számítógépes grafikával készült (ugyanakkor vélhetően hivatalos forrásból származó) képek az újdonságról.

A képek alapján immár a napnál is világosabb, hogy a Rio (aminek a kereskedelmi nevét még mindig nem tudni biztosan, de ha rajtam múlna, Z5 lenne) a Z3 utódja, illetve európai, ázsiai és dél-amerikai piacra szánt, kissé felturbózott változata lesz. A mobil legalábbis szinte szakasztott mása a Z3-nak, egyedül a hátlapon látható markáns, vagy legalábbis könnyen észrevehető különbség. 

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Riót minden bizonnyal John Chen kedvenc ázsiai gyártópartnere, a Foxconn készíti majd, a képek tanúsága szerint a Z3-mal ellentétben nem csak feketében, hanem fehér színben is.

Via N4BB.

Nem kizárt, hogy a vártnál jóval hamarabb, már jövő februárban bemutatkozhat, majd nem sokkal később meg is jelenhet a BlackBerry kínálatának Classicot követő tagja, mely bennfentes források szerint egy teljes érintőkijelzős tepsifon lesz. A Rio kódnévre hallgató telefon paramétereit tekintve biztosan nem váltja meg a világot, viszont alkalmas lehet arra, hogy a Z3 szerepét betöltse a "nyugati" országokban.

blurryphone.jpg

Az N4BB megszerezte a Rio vélt technikai specifikációját, ami alapján a készülék leginkább egy felturbózott Z3, vagy ha úgy tetszik egy nagyobb kijelzővel ellátott Z10 lesz, egyelőre még nem egészen világos, milyen típusnévvel. Állítólag ezt fogja tartalmazni (szokás szerint fenntartásokkal kezelendő):

  • 5 hüvelykes, 1280x720 pixeles kijelző
  • Kétmagos, 1,5 GHz-es processzor (MSM8960)
  • 2 GB rendszermemória, 16 GB háttértár (microSD-vel bővíthető)
  • 2 megapixeles előlapi, 8 megapixeles hátlapi kamera
  • 4G/LTE-képes rádió
  • WiFi, Bluetooth
  • 2800 mAh-s akkumulátor
  • 9,5 milliméteres vastagság

Jobban végiggondolva ez lényegében egy Classic, csak a QWERTY-gombsor és a toolbelt nélkül, picit erősebb akkumulátorral, remélhetőleg ennek megfelelően kellően nyomott árral. Ami már csak azért is érdekes, mert korábban arról szóltak a hírek, hogy a Rio egy csúcskategóriás érintős BlackBerry kódneve.

Bárhogy is lesz, Barcelonában minden kiderül majd Rióról.

Via N4BB.

Címkék: rio leak z20

Jómagam inkább azok közé a BlackBerry felhasználók közé tartozom, akik szerint egy BlackBerry legyen a nevéhez méltón fekete, bár használtam már fehér és vörös színű telefonokat is (utóbbit amúgy különösen vagánynak találtam, de hozzám akkor sem passzol igazán). A Classic múlt heti bemutatója után kiderült, hogy a kanadaiak legújabb készülékéből a szokásos fekete és fehér variáns mellett elérhető lesz bronz és kék változat is, utóbbiról megjelentek az első (nem hivatalos) fotók is.

bronz_classic.jpg

Kicsit tartottam tőle, hogy ez a bronz változat olyasmi lesz, mint a különféle aranykeretes (aranyozott keretes) megoldások, amiket mindig is borzasztóan giccsesnek találtam, de a két fenti kép láttán ez a színvariáció szerintem pont olyan elegáns, mint a fekete, emellett kitűnően passzol a barna cuccokhoz, öltözetekhez.

Ezek alapján tűkön ülve várom az első fotókat a kék színű Classicról, ami minden bizonnyal kiválóan megy majd a koptatott farmerekhez.

Címkék: barna classic