Már csak kevesebb, mint egy hét, és megtudjuk végre, mit főzött ki John Chen és a Foxconn csapata az idei évre: nyílt titok most már, hogy Barcelonában bemutatkozik a BlackBerry Z3/Z30/Z10 utódja, ami mindeddig a Rio belső kódnéven futott, vagy volt hogy úgy mondjam, közismert. Noshát, akkor ízlelgessétek kicsit a készülék új, piaci nevét: BlackBerry Leap.

Hogy őszinte legyek, nem tudom, miért pont ezt a nevet választották Kanadában a Riónak, mindenesetre a CrackBerry szerint így fogják hívni a tavasszal érkező újdonságot (magyarul ez egyébként ugrást, vagy szökkenést jelent, de éppúgy jelenthet meghágást is), talán a típust igazi tömegpiaci terméknek szánják, amivel a BlackBerry újra elrugaszkodhat majd. 

A Rio, illetve most már Leap kapcsán a legtöbb vitát továbbra is a 2015-ben nem kifejezetten előremutató hardver váltja ki - akárcsak a Classic esetében -, már csak azért is, mert a két készülék belül gyakorlatilag teljesen ugyanaz, természetesen nem számítva a kijelzőt és a billentyűzetet. Mondjuk mindez továbbra sem jelenti azt, hogy a BlackBerry 10-et ne futtatná vígan ez a hardver olyan folytonossággal, amihez a kurrens androidos nyalánkságnál már nyolcmagos, 2,5 GHz-es processzor kéne. Ha már szóba került a hardver, itt van néhány (eddig is ismert), nem hivatalos adat a Leapről:

  • Kétmagos, 1,5 GHz-es processzor
  • 2 GB rendszermemória, 16 GB háttértár
  • 8/2 megapixeles kamera (hátlapi/előlapi)
  • 2800 mAh-s akkumulátor (nem eltávolítható)
  • 4G/LTE, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11b/g/n
  • 9,5 mm-es vastagság

A CrackBerry néhány új képet is megszerzett a telefonról (lásd fenti galéria), amin az egyetlen szembeötlő változás a korábbiakhoz képest, hogy (legalábbis a képek alapján) a Leap is rozsdamentes acél peremmel rendelkezik majd, akárcsak a Passport, ami szerintem mindenképpen jót fog tenni mind a készülék robosztusságának, mind az általános kinézetének.

Ezzel ráadásul a Passport és a Leap dizájnjegyei nagyon közel kerülhetnek egymáshoz, ami egyébként szerintem mindig jó dolog és egységesebbé is teszi a termékkínálatot (kíváncsi vagyok, ebből lesz-e lekerekített sarkú változat az AT&T-nek).

Na és akkor nincs más hátra, szavazzatok!

Via CrackBerry.

süti beállítások módosítása