A BlackBerry Leap valószínűleg nem az az okostelefon, mely megrengeti majd a világot, és amit azért nem lehet már most piacra dobni, mert a hipergyors processzorból, vagy a csillió pixeles kijelzőből még nem tudott eleget legyártani a beszállító ahhoz, hogy az első tízmillió darabot piacra lehessen dobni a készülékből. Részben éppen ezért a Leap-et már most meglehetősen sok kritika éri, ami szerintem egyrészt kissé méltatlan, másrészt eléggé nonszensz is egy olyan modellel kapcsolatban, amit néhány beavatotton kívül senki nem foghatott kézbe.

new-blackberry-leap.png

Az egyik ilyen beavatott az a Donny Hallivell, aki párszor már mutogatott megjelenés előtt álló BlackBerryket a hivatalos céges blogon -- most is ezt teszi a Leap-pel egy egyperces, amolyan nyálcsorgatós videóval, amiből mondjuk túl sok minden megint nem derül ki, azon kívül, hogy ezen a készüléken is a BlackBerry 10 10.3.1-es verziója fut, és - meglepetés! - van rajta Blend meg Hub. 

A lényeg szerintem, hogy a Leap egy megfizethető árú full touch igásló lesz, ami folyékonyan futtat minden BB10-es alkalmazást, beleértve magát az operációs rendszert, emellett várhatóan nem fog lemerülni az akkuja három öt-hat óra alatt, még intenzív használat mellett sem. Ja, hogy nincsenek csúcs speckói? Egyrészt ezen túl minek, másrészt ki mondta, hogy csúcsmodell lesz a Leap?

Via Inside BlackBerry blog.

süti beállítások módosítása