Az előző néhány posztban talán túlontúl is könnyed vizekre evezett a BerryBlog, legalábbis ahhoz képest, hogy a BlackBerryk milyen komoly munkaeszközök tudnak lenni, irgalmatlanul komoly emberek kezében. Egy rakás politikus és kormányzati tisztviselő használja ezeket a készülékeket, ám végeredményben ők is csak emberek, akik valószínűleg a legkevésbé sem akarják bezárva érezni magukat a saját telefonjukba. Természetesen a BlackBerrynek erre is van megoldása, amit ki más vázolhatna, mint a cég legkomolyabb arca, John Sims, a globális értékesítésért felelős elnökhelyettes.

Sims a Fedscoopnak adott interjújában (lásd fent) gyakorlatilag kitűnő kórképet fest a BlackBerry korábbi súlyos betegségéről, melyből éppen gyógyulófélben van a vállalat. Nevezetesen még a kormányzati szektorban dolgozók is rühellik, ha az okostelefonjukon semmi nem működik a "céges" (érted, céges!) levelezésen kívül, és még ott is meg van kötve, hogy kinek lehet leveleket küldeni. A BlackBerry korábbi menedzsment-megoldásai annyira jól alárendeltek mindent a biztonságnak, hogy a cég majdnem belepusztult, mivel a vezetők évekig nem jöttek rá, hogy a kormányzatban is csak emberek dolgoznak, akik ad abszurdum szeretnék a privát életét is valamennyire kiterjeszteni az okostelefonjukra.

Itt most nem feltétlenül arra kell gondolni, hogy mondjuk az amerikai védelmi miniszter helyettesének minden vágya, hogy két kormányzati értekezlet közt lenyomjon egy Angry Birds pályát - de ha csak azért kell második készüléket magánál hordania, hogy teszemazt egy mobilbank-appot tudjon használni, akkor nem csoda, hogy idővel zabos lesz, a többi néhány tíz- százezer közhivatalnokkal egyetemben.

A BlackBerrynek szerencsére az új mobileszköz-menedzsment rendszerei révén már van megoldása a fentebb felvázolt problémára, úgy hívják, hogy Balance, és a segítségével egy gombnyomással lehet váltogatni az egymástól teljesen elszeparált munka- és privát környezet közt - ami a lényeg, ugyanazon az okostelefonon. 

Hát nagyjából erről szól ez a komoly interjú a nagyon komoly emberrel, ha van kedved nézd meg, alig 6 perc az egész (angolul tudók előnyben!).

Via Fedscoop.com

süti beállítások módosítása