Nem akarja feladni a telefongyártást a BlackBerry, de legalábbis még egy évig jönnek majd új telefonok a kanadai cégtől -- erről biztosította legalábbis a hallgatóságot egy tegnapi konferencián John Chen, a cég elnök-vezérigazgatója. A kanadaiak tehát elképesztően szívósan ragaszkodnak a telefonokhoz, akkor is, ha a havi értékesítési volumen globális viszonylatban lassan a hibahatárt közelíti, mégis, a vezetés szerint a portfóliónak éppúgy nélkülözhetetlen eleme a mobileszköz, mint a szoftverszolgáltatás. Legalábbis még ebben az üzleti évben biztosan.

Chen azt is elkotyogta, hogy a BlackBerry 2016-os üzleti évének végéig (ez egyébként jövő márciust jelent) négy új BlackBerry készülék láthat majd napvilágot, ebből kettőről már lerántották a leplet, a másik kettő kiléte egyelőre titok. Az első idei újdonság, a BlackBerry Leap a szerencsésebb országokban már piacon van április óta, hozzánk pedig valamikor május végén érkezik, míg a Mobile World Congress alkalmával bemutatott, eszméletlenül menő csúszka (amiről egyelőre csak annyit tudni, hogy Venice kódnéven fut) állítólag valamikor a naptár év vége felé kerülhet a boltokba.

pd_passport2jpg.jpgTalán így fog kinézni a PD-féle Passport, talán nem

Maradt tehát két további újdonság, melyekről eddig nem nyilatkozott hivatalosan a gyártó, de elég komoly pénzt mernék tenni rá, hogy az egyik a Passport Porsche Design-féle luxuskiadása lesz, a másik pedig a rejtélyes Oslo, ami a pletykák szerint szintén egy Passport-változat lehet, jóllehet ennek szerintem maximum akkor van értelme, ha az eredeti Passport premierjét legalább egy évvel követi.

Megannyi talány továbbra is, de lássuk, hogy te hogyan tennél pontot az ügy végére!

Via N4BB.

süti beállítások módosítása