Ha tegnap valaki azt mondja nekem, találjam ki, minek a rövidítése a @POTUS, valószínűleg hamar feladtam volna a tippelgetést, mármint azon túl, hogy minden bizonnyal valakinek (vagy valaminek) a Twitter-fiókjáról lehet szó. Tulajdonképpen -- legalábbis e tekintetben -- egyáltalán nem tévedtem volna, hiszen tényleg egy Twitter account áll a szóban forgó rövidítés mögött, mely ráadásul egy intézmény és egy személy is egyben, kifejtve pedig egész pontosan annyit tesz, hogy 

President Of The United States

Szóval a sztori nagyjából annyi, hogy tegnap óta saját Twitter-fiókja van az Egyesült Államok mindenkori elnökének, aki most éppen a lelkes BlackBerry-felhasználóként jegyzett Barack Obama. A Fehér Ház Twitter-feedjére felrakott videón (lásd lent) azonban az éles szeműek kiszúrhatják, hogy Obama egy iPhone-on keresztül küldözgeti az üzeneteket a közösségi oldalra, arról nem beszélve, hogy a Twitter is árulkodik arról, mit használ az Elnök Twitterezéshez.

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy Obama megvált volna legendás szolgálati BlackBerryjétől, melyért még Marine One, vagyis az elnöki helikopter fedélzetéről is visszaszalad a Fehér Házba, ha úgy hozza a sors. Röhejesnek tűnik amúgy, hogy az amerikai elnök okostelefonja téma bárhol is, az elnök (és a nemzet) biztonságáért felelős hivatal azonban már többször tanújelét adta, hogy nem viccel, ha adatbiztonságról van szó. 

Az elnöki okostelefont amúgy legalább annyi misztikum lengi körül, mint Twin Peaks-et: Állítólag Obama a mai napig egy ősöreg BlackBerry 9900-t használ, amiről még hívásokat is csak pár kiválasztott személynek tud indítani, azt pedig senki sem tudja biztosan (mármint rajta, és a stábon kívül), hogy milyen üzeneteket küldhet vagy fogadhat a telefonnal. A fentiekből kiindulva mindenesetre erős a gyanúm, hogy Twitterezésre nem használhatja a BlackBerryjét, sem a hivatali, sem a saját fiókjával.

Via BuzzFeeed.

süti beállítások módosítása