Tavaly többször is vendégeskedett itt a blogon különböző formákban a Mercedes AMG Petronas csapat, nem véletlenül, hiszen a 2014-ben csapat- és egyéni világbajnoki címet egyaránt bezsebelő Formula 1-es istálló egyik főszponzora a BlackBerry. Ennek kapcsán már többször is említettem, hogy szerintem a BlackBerry egyik legnagyobb dobása, sőt, szinte az egyetlen, jól elsült marketingakciója volt az elmúlt években ez a szponzorizáció, ami idén is folytatódik.

Bár a W06-os jelzést viselő versenygép hivatalos bemutatója csak vasárnap lesz, az autóval már megtett néhány kört Nico Rosberg és Lewis Hamilton, amiről készültek lesifotók majd nem sokkal később hivatalos fotók is. A kasztnin pedig továbbra is ott virít a BlackBerry logó, egyrészt az orr-részen, másrészt a cockpit nyakvédő peremén. Szóval minden jel arra utal, hogy idén is lesz a blogon sok-sok Formula 1, és nem csak azért, mert egyébként a szívemhez egyébként is oly közel áll ez a technikai sport. 

Ne feledjétek, március 15-én rajt az Albert Parkban!

Ma este egy tradicionális ételt fogunk elkészíteni a klasszikus ízek kedvelői számára. Egy egykoron nagyon népszerű egytálétel újraértelmezéséről, a modern konyha világába ültetéséről van szó, mely így újra nagy kedvenc lehet, különösen az igazán ínyenc, de a sok hűhót elutasító fogyasztók számára.

BlackBerry Classic, BerryBlog módra

---

Hozzávalók:

classic_vago.jpg

  • 1 doboz BlackBerry Classic (beszerezhető többek közt a BerryBoltból)
  • 1 darab megfelelően előkészített nanoSIM-kártya
  • 1 darab, maximum 128 GB kapacitású microSD-kártya (ízlés szerint ez az összetevő el is hagyható)
  • 1 kövér gerezd fokhagyma

---

Elkészítése:

A BlackBerry Classicot kivesszük a dobozából, majd a hátlapjáról, illetve a kijelzőjéről óvatosan lefejtjük a műanyag védőfóliát. Vannak, akik ezt a fázist az elkészítés során kihagyják, a Classic hátlapja azonban sokkal finomabb a fólia nélkül, a kijelző pedig úgysem karcolódik össze.

A nanoSIM-kártyát óvatosan kipattintjuk a nagyméretű plasztikból (a kivágott nanoSIM használata nem ajánlott), a PIN-kódot pedig egy pénzérmével lekaparjuk, pont mint egy sorsjegyet. A Classic dobozában lévő kis tűvel a készülék bal oldalán lévő SIM-ajtót kinyitjuk és behelyezzük a megfelelően előkészített SIM-et.

Az így fogyasztásra előkészített Classicot a felül található gombbal bekapcsoljuk és megvárjuk az operációs rendszer első betöltődését. A telepítési folyamatot értelemszerűen, lépésről-lépésre elvégezzük.

classic_talalas.jpgTálalási javaslat

Utolsó lépésként az előzetesen megpucolt és tisztára mosott fokhagymagerezdet a szánkba vesszük és legalább tízszer megrágjuk, hogy az illó olajok kellően átjárják a szájüregünket. Ezt követően az asszony egész este garantáltan békén hagy majd, így nyugodtan elkezdhetjük fogyasztani a BlackBerry Classicot.

Jó étvágyat kívánunk!

Múlt héten lezajlott a svájci Davosban a világ politikia és pénzügyi vezetőinek (mínusz Orbán Viktor) szokásos éves csúcstalálkozója, ahol mint az ilyen tájt lenni szokott, irgalmatlan mennyiségű pénzekről döntöttek irgalmatlanul befolyásos emberek. Ilyenkor a média is felfokozott érdeklődéssel követi a helyi hírességek minden mozdulatát, beleértve azt is, ha a világ vezetői (mobil)telefont ragadnak.

davos.jpg

Az angol Business Insider tudósítójának hála most már azt is tudjuk, hogy Davosban gyakorlatilag mindenki két telefonnal rodeózik, az iPhone és a BlackBerry mellett más szóba sem jöhet ezeknél az embereknél. Ez a kettősség szerintem egyébként teljesen megállja a helyét, hiszen egyrészt ott van a zsebben a telefon, amire a fél világ vágyik (a másik felének meg már van, de ez úgy látszik semmit nem von le az értékéből), másrészt meg van mellette egy olyan eszköz is, ami nem annyira státusszimbólum,...

...hanem szimplán csak nem megy nélküle az a fránya munka.

A BlackBerryk mellett két okból, a biztonság és a fizikai billentyűzet miatt törnek pálcát a világ legbefolyásosabb emberei, ők ugyanis nem engedhetnek meg maguknak ilyesfajta párbeszédeket:

-angela, agyá 500 milliót kölcsibe!

-ok

-thx!

 Via Inside BlackBerry blog.

Címkék: blackberry davos

Óriási rohanással kezdődött a hetem, így mondhatni kapóra jött, hogy az előzetes pletykákkal ellentétben mégsem frissítette le tegnap a BB10-et a 10.3.1-es verzióra a BlackBerry. Legalább a telefonom nyugton hagyott. Ami azt illeti, tegnap a rajongói tábor nagy része láthatóan velem ellentétben nagyon szerette volna megkapni az értesítést az OTA-frissítésről, ami végül csak nagyon keveseknek adatott meg.

blackberry_10.jpg

Annyi biztos, hogy január 27-én nem volt átfogó frissítési hullám a BlackBerrynél, elvileg néhány Classic-tulaj kapta meg a .2072-es frissítőcsomagot a kanadai Rogers hálózatán. Azt egyelőre nem tudni, mi is volt pontosan a showstopper, mindenesetre most két új dátum kering belsős berkekben: az egyik a február 2., amikor új uild érkezik az OS-ből, ami vélhetően a .2072-ben található, egyelőre meg nem határozott hibákat kijavítja, a másik pedig az új kiadási céldátum, ez pedig február 19.

Február 19. meg ugye februárban van, vagyis abban a hónapban, amiben a BlackBerry eredetileg is ígérte a rendszerfrissítés kiadását, méghozzá mindegyik BB10-es BlackBerryre egyszerre. Már ha a szolgáltató is úgy akarja, illetve már ha a szolgáltatótól lett vásárolva egyáltalán a készülék.

Ezzel szerintem erre az egész frissítés-sagára már az indokoltnál jóval több sort szenteltünk, úgyhogy most már tényleg nincs itt semmi látnivaló, tessék továbbállni.