Míg egyes oldalak a BlackBerry 10 haláláról cikkeznek, addig Waterlooban szorgos programozók folyamatosan fejlesztgetik a rendszert, ami számomra (és valószínűleg nem csak számomra) nem igazán összeegyeztethető a halál fogalmával, noha kétségtelenül vannak bizonyos jelei annak, hogy egy másik platform most nagyobb fókuszt kap. Olyannyira nem halt meg a BlackBerry 10, hogy tegnap a független készülékekre elérhetővé vált a rendszer legújabb szoftverfrissítése.

jan_bb10.jpg

A tegnap megjelent, 10.3.2.2876-os verziószámú frissítés úgynevezett hotfix, ami nagyjából annyit takar, hogy a kritikus hibákat javítgatták a rendszerben, azokat, melyeket az előző frissítés (segítek, tavaly szeptemberben jelent meg) óta felfedeztek. Vagyis senki ne számítson gyökeres változásokra, így a BlackBerry által eddig kiadott szűkszavú changelog is mindössze annyit említ, hogy a naptár funkciót és az Androidos futtatókörnyezetet érintik elsősorban a javítások, no meg eltűnt a repertoárból a január elején megszűnt BBM Meetings.

A BlackBerry szokás szerint régiónként és szolgáltatóként, valamint modellenként differenciálva eltérő időpontokban küldi le a frissítést a BB10-es mobilokra, az elérhetőségről pedig értesíti a felhasználót (vagy beállítástól függően automatikusan telepíti az új szoftvert). A letöltést te is kezdeményezheted, ha belépsz a BlackBerryd beállításaiba, és elindítod a szoftverfrissítések menüpontot.

süti beállítások módosítása