Sokan talán nem is tudják, mindenesetre a BlackBerry saját csevegőplatformjának, a BBM-nek van egy megerősített biztonsági szintet nyújtó változata, vagyis inkább bővítése, a BBM Protected. A program kibővített funkcióihoz külön licenc vásárlása után férhetnek hozzá a cégek és intézmények, most pedig változatlan áron, új lehetőségeket kínál az alkalmazás. Ehhez először is frissíteni kell a BlackBerry Messengert, az új verzió csütörtök óta érhető el BB10 és Android platformokra.

bbm-protected.jpg

A BBM Protected négy új funkcióval bővül a frissítést követően, meg persze egyéb hibajavítások is belekerültek a mostani verziókba, melyeket szokás szerint nem részletez a BlackBerry. Az új funkciók konkrétan a következők:

  • Csoportos chat: Mostantól a céghez vagy intézményhez tartozó különböző szervezetek vagy részegységek könnyebben tudnak közös chat-szeánszokat tartani. A csoportos chatnek mostantól tárgyat is meg lehet adni, pont mint egy e-mailnek, így könnyebben lehet eligazodni a különböző megbeszélések között.
  • Prioritásos üzenetek: A BBM Protected új verziójában az üzeneteknek prioritást is lehet adni, így az igazán fontos információk kisebb eséllyel vesznek el az üzenetek sűrűjében.
  • Kézbesítési- és olvasási visszajelzés a többszereplős chateknél: Mostantól egy üzenet elküldése esetén egy többszereplős chat minden egyes résztvevőjénél látható, hogy megkapták-e az üzenetet, illetve elolvasták-e.
  • Kivágás/másolás tiltása házirenddel: Az új verzióban a rendszergazdának lehetősége van arra, hogy megtiltsa azt, hogy egy BBM Protected chat bármelyik résztvevője az üzenet bármely részletét a vágólapra másolja. 

A BBM Protectedről minden további részlet megtalálható a BlackBerry weboldalán.

süti beállítások módosítása