Tegnap a BlackBerry 10 operációs rendszer következő fejlesztési fázisáról, a 10.3.3-as verzióról számoltam be nektek itt a blogon, ám mindeközben gőzerővel készül a BlackBerry-féle megerősített Android új kiadása is - egyelőre csak a PRIV-re. Az Android 6.0.1, vagyis Android M-alapú új szoftvert már tesztelik, és most először láthatjátok ennek a bizonyítékát is, az alábbi képen.

android_m_leak2.jpg

A névtelen forrástól származó fotó értelemszerűen egy Android M tesztverziót futtató PRIV-ről, egész pontosan annak egyik, a szoftververziót tartalmazó menüjéről készült. Ebből többek között jól látszik az is, hogy ez a teszt kiadás még nem tartalmazza a legfrissebb biztonsági frissítéseket, szemben a felhasználóknál lévő végleges 5.1.1-es készülékekkel, ellenben újabb kernelverzióra épül - bár ez utóbbinak viszonylag kicsi a jelentősége.

A BlackBerry által módosított Android M valószínűleg hasonló lesz majd, mint a Lollipop-változat, vagyis a legtöbb egyedi fejlesztést a motorháztető alá pakolja be a cég, elsősorban azzal a céllal, hogy a PRIV a legújabb Androiddal is legalább olyan, vagy még biztonságosabb legyen, mint a jelenlegivel. 

Az új Android főverzió-frissítés megjelenéséről, illetve az új funkciókról várhatóan a következő hetekben ad részletes tájékoztatást a BlackBerry.