Ez nem gyakorlat, figyelem, ez nem gyakorlat! Most már tényleg megjött a BlackBerry Messengerhez az a frissítés (BB10-re és Androidra egyaránt), mely mindenkinél bekapcsol a chatalkalmazás eddigi fizetős funkciói közül néhányat. Az új funkciók, az eddig a "Privacy and Control" csomagban elérhető privát chat, az üzenetvisszahívás és a szerkesztés, melyekért eddig együttesen havonta 279 forintot kellett fizetni. Szóval nem egy nagy összeg, de a nulla forintnál ez is drágább.

privacycontrol.png

Ahogy korábban már megírtam itt a blogon, az új funkciók különböző módokon érhetők el, például a privát chathez a jobb felső sarokban lévő kis ikonra kell bökni a chatablakban - ha a másik fél is elfogadja az invitálást, akkor onnantól kezdve a csevegés anonim zajlik tovább, vagyis aki lopva rápillant a telefonod kijelzőjére, nem fogja tudni, kivel csevegsz éppen. A privát chatet emellett egy gombnyomással bezárhatod, és a továbbiakban semmi nyoma nem marad sem nálad, sem a másik oldalon annak, hogy valaha beszéltetek.

Az üzenetek törlését, visszahívását az üzenetre hosszan bökve tudod elérni, itt választhatsz, hogy az adott üzenetet csak a te kliensedből, vagy a túloldalról is törölje a rendszer. Félrement chatüzenetek során életmentő tud lenni ez a funkció, ezt szerintem mindenki tudja, aki küldött már a barátnő/barát helyett a kollégájának valamilyen szaftosabb üzenetet az előző éjszakával kapcsolatban. Ugyanígy tudsz már elküldött üzenetet szerkeszteni is.

Az ingyenessé vált funkciókat a BBM tegnap megjelent frissítésének telepítésével érheted el. A BB10-es verzió elérhető a BlackBerry Worldből, az androidos pedig a Google Play Store-ból. Utóbbi az új, ingyenes funkciók mellett Marshmallow-kompatibilitással is bővült.

süti beállítások módosítása