A Facebook bármennyire is a világ egyik legnépszerűbb közösségi platformja, mégis -- talán éppen ebből a tényből kifolyólag -- egyre több felhasználónak tör borsot az orra alá. A BlackBerry 10-es tábornak már amúgy is okozott pár kellemetlen percet a közösségi platform azzal, hogy megszüntette a BlackBerry által fejlesztett natív app hivatalos támogatását (ettől függetlenül aki fent hagyta a régi klienst, máig tudja használni), szóval nem maradt más, mint a böngészős, azaz webes használat a BB10-es okostelefonokon. Most pedig még ezt a lehetőséget is csorbítaná (de legalább nem BlackBerry-specifikusan) a Facebook.

fb_messenger_web.jpg

Az Androidpolice felfigyelt ugyanis rá, hogy a webböngészős facebookozás során a Messenger felületre belépve a felhasználót egyenesen a Google Play Store-ba irányítja a dedikált Messenger alkalmazás letöltési oldalára, ha pedig innen sikerülne valahogy visszalépni, az az üzenet fogad, hogy hamarosan nem lesz más lehetőség a chatelésre a gyári alkalmazáson kívül. Mondanom sem kell, hogy ha ez tényleg így lesz, az a webes felület használatára kényszerített BB-tulajok számára nem kifejezetten jó hír, bár a BB10 gyári böngészőjében használva a Messenger funkciót egyelőre nem látom jelét semmilyen hasonló figyelmeztetésnek, amit talán adhat okot némi bizakodásra. 

A Facebook egyébként a szokásos bullshittel indokolja a Messenger app használatának szükségességét, vagyis itt valójában minden a te érdekedben történik, sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb ember leszel, valamint jobban megy a csajozás és a pasizás is, ha alkalmazást használsz a chateléshez. Én meg azt mondom, hogy pusztán csak annyi történt, hogy a Facebook árat emelt - a közösségi szolgáltatás használata ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem ingyenes, elég sok eladható, hasznosítható információt szerez be rólad a cég a szolgáltatás használata során, ehhez pedig kitűnő eszköz lehet egy dedikált kliens.

Via index.hu via Androidpolice.

süti beállítások módosítása