Miközben Magyarországon, illetve úgy általában véve a világ boldogabbik felén tombol a Messenger- meg Viber-őrület, a BlackBerrynél szép csendben kerülnek be a cég saját üzenetkezelő platformjába, a BBM-be az érdekesebbnél érdekesebb újdonságok.

Nem is tudom lassan, minek kéne hívni a BBM-et, hiszen bár valószínűleg a chatfunkció továbbra is elsődleges prioritást élvez, a kliensbe lassan tényleg annyi mindent belepakolnak, hogy nem igazán létezik rá kifejezés a mobilos appok világában. A BlackBerrynek is csak egy csaknem háromperces videóba sikerült belesűrítenie, mi mindenre is jó a BBM:

A bárki számára elérhető, kibővített chatfunkciókon (pl. helymegosztás, időzített, visszavonható üzenetek, matricák stb.) túl olyan finomságokat lehet felfedezni a videóban, mint a mobilfizetés-támogatás, a nyereményjátékok, kuponos megoldások integrációja, mobilegyenleg feltöltés, online vásárlás és a többi. 

A dolog szépséghibája, hogy az utóbb említett funkciók nagy része egyetlen országra, Indonéziára korlátozódik egy helyi megállapodásnak köszönhetően, mindenesetre jó látni, hogy a BlackBerry saját platformja - ha igény és piac van rá - elképesztő sokszínű megoldássá fejleszthető.

A BlackBerry Messenger ott van gyárilag minden BlackBerryn, de egyébként a közhiedelemmel ellentétben más márkájú készülékekre is elérhető: Androidra a Google Play Áruházból, iOS eszközökre az App Store-ból érheted el.

süti beállítások módosítása