A BlackBerry újdonsült licenc/gyártópartnere aztán nem bíz semmit a véletlenre, a kínai TCL amerikai központja alig pár nappal azután, hogy kiderült, a cég a jövőben jogosult BlackBerry márkájú okostelefonok gyártására és forgalmazására, bejelentette, hogy a Las Vegas-i CES-en rengeteg infót tesz majd közzé az új BlackBerry-készülékportfólióval kapcsolatban. 

ces-2017-smartphones.jpg

A TCL leányvállalata, a TCL Communication Technology Holdings (TCT) közleménye meglehetősen ambiciózusan, ugyanakkor eléggé sejtelmesen fogalmaz, amikor közli, hogy...

"...a CES-en részletesebben beszámolunk a terveinkről, bemutatjuk a BlackBerry márka örökségét és betekintést adunk abba, mire lesznek képesek a portfóliónkba bekerülő új BlackBerryk."

Ez alapján ugye eleve olybá tűnik, hogy a TCL mindenképpen több BlackBerry megjelenésével számol, bár valószínű, hogy a CES-en csak egy konkrét készülék mutatkozik majd be. Nem különösebben lennék meglepve, ha ez a Mercury, vagy korábban Wienna kódnéven futó nyomógombos típus lennne, bár ennek némileg ellentmonhatnak John Chen korábbi, nem kevésbé sejtelmes szavai, miszerint az utolsó házon belül tervezett, nyomógombos BlackBerry megjelenése még hátra van. 

Szóval vagy átadták a projektek menet közben a TCL-nek, vagy a cég a BlackBerry tervei alapján építette meg a Mercury-t, ez alighanem most már kevesebb mint két hét múlva kiderülhet, hiszen a CES nem sok időt hagy a józanodásra az újévi party után. Az expo január 5-én kezdődik, a TCL pedig már a nulladik nap környékén kész nagy dobra verni terveit.

süti beállítások módosítása