A BlackBerrytől eddig mondhatni mi sem állt távolabb a kétkártyás, vagy iker SIM-es telefonoknál, ami részben az egész BlackBerry ökoszisztéma működésének, másrészt meg a célpiac igényeinek volt betudható, ám az újabb piacokkal úgy tűnik, ennek a korszaknak is vége lesz, nem is olyan sokára. 

Míg a nyugati világ QWERTY-rajongóit a Mercuryról szóló hírek hozzák lázba, addig Indonéziában már javában készül a helyi piacra szánt, Indonéziában gyártott BlackBerry, ami a kiszivárgott pletykák szerint a BBC100-1 -es modellszámot viseli majd, a végleges neve pedig pont akkora rejtély, mint a Mercurynál. Most viszont -- első alkalommal -- megjelentek az interneten a nem hivatalos műszaki részletek a telefonról, amit például ők is használhatnak majd:

indonesia-selfie.jpg

E szerint a PT BB Merah Putih által gyártott BlackBerrybe egy Qualcomm Snapdragon 425-ös SoC kerül, ami egy négymagos, 1,5 GHz-es CPU-t és egy meglehetősen gyengécske grafikus processzort takar. De sebaj, mert az egyébként meglehetősen nagy, a pletykák szerint 5,5 hüvelykes képátlójú kijelző felbontása csak 720p lesz, cserébe tele lesz nyomva memóriával a készülék: a rendszermemória 4 GB-os, a háttértár 32 GB-os lesz.

És akkor visszakanyarodva végre a bevezetőre, a készülék a pletykák szerint két SIM-et fogad majd, ami azt jelenti, hogy ez lehet az első iker SIM-es BlackBerry a piacon. Ez a megoldás egyébként nyugatabbra nem annyira megszokott és népszerű, a feltörekvő ázsiai piacon viszont felettébb kedvelt, és bizonyára itthon is lenne egy-két előfizető, aki hasznát tudná venni. Hogy ebből a modellből kerül-e Magyarországra, az jó kérdés, hivatalos úton szinte biztos nem, a hátizsákjában meg ugye mindenki azt hoz(at) haza Indonéziából, amit akar (és amit nem vesznek el tőle a vámon). Hivatalos részletek hamarosan...

Via Twitter.

süti beállítások módosítása