Indonéziában elméletileg a mai naptól kapható a BlackBerry első licencpartnere, a BB Merah Putih által gyártott BlackBerry Aurora, mely két szempontból is korszakalkotó a BlackBerryk történelmében. Egyrészt ez az első dual SIM-es BlackBerry, másrészt ez az első BlackBerry, mely az Android legfrisebb, 7.0-s verziójával (Nougat) érkezik. A mai rajtra megérkezett az első promóciós videó, ami elég jól megmutatja, kik fogják venni ezt a telefont, és ők aztán mire fogják használni.

A rövidebb természetfilmnek is beillő klip elég hangsúlyosan egy funkcióra, a fotózásra összpontosít, egész pontosan egy vízesés fotózására, amivel a főszereplő (nevezzük mondjuk Angkasának) hosszasan elbíbelődik, ám a végeredmény magáért beszél. 

Ha már a fotózásnál tartunk, az Aurorának egy 13 megapixeles kamerája van, autófókusszal, és egy rakás kreatív, manuális üzemmóddal (érdekesség, hogy a klipben látható kameraalkalmazás nem a BlackBerry saját fejlesztésű appja, a BlackBerry Camera). A szelfikamera 8 megapixeles.

Az Aurora egyéb képességei szóba se kerülnek ebben a videóban (ezért sem kizárt, hogy egy egész sorozat lesz majd belőlük), vagyis konkrétan az, hogy mitől BlackBerry egy BlackBerry. Feltételezem ennek valami olyasmi oka lehet, hogy a gyártó kizárólag a márkanévre építve akarja eladni az országban a készülékeket, márpedig a BlackBerry márkának elég jó csengése van Indonéziában, ahol egyébként a drágább, mifelénk csúcskategóriás okostelefonok a lakosság számára elérhetetlen luxusnak minősülnek.

süti beállítások módosítása