A BlackBerry androidos alkalmazásai immár három éve velünk vannak, egész pontosan a PRIV 2015-ös megjelenése óta, és bár funkciójukban sokat változtak, javultak, kétségtelen, hogy nem öregedtek túl szépen. A mobilos alkalmazásoknál ráadásul a dizájnnyelv (vagy a divat) elég gyakran változik, ezt pedig mondhatni nem követte a BlackBerry -- mindeddig, hiszen most úgy néz ki, komoly változások elé néz a BB10-ről átörökített BlackBerry Hub, a Partnerek, a Naptár és az összes többi androidos BlackBerry app.

Az alkalmazáscsomag 2.x-es verziói tegnap kerültek publikus bétafázisba, azaz a belsős tesztelői kör után már a Play Áruházban bétatesztelő jogosultsággal rendelkező felhasználók is megkaphatták az appokat, hogy kedvükre játszadozhassanak velük. A CrackBerryn összeszedtek néhány képernyőmentést az újdonságokról, illetve arról, hogyan is néz majd ki a végleges, 2.0-s Hub, meg a többi app, ezek alapján bátran ki merem jelenteni, hogy 2015. óta a legjelentősebb frissítéssel van (vagyis inkább lesz) dolgunk.

Először is a felület egyértelműen modernebbé vált, lecserélődött egy rakás ikon, az e-mailek esetében változott a szűrők beállítási lehetősége, a nézetek (különös tekintettel a csatolmányokra).

Hasonló, jelentős vizuális frissítést kapott a Partnerek és a Naptár app, meg a többi (Jegyzetek stb), azaz konkrétan:

  • Teljesen átalakul, letisztultabbá válik a felső és az alsó navigációs sáv (beleértve az oldalról nyíló menüket)
  • A beállítások menüpont kikerült az oldalsó menüből, és átkerült a jobb felső sarokba

Persze lehet, hogy az appok végső változata máshogy fog kinézni, vagy más, újabb funkciókat is tartalmaznak majd. Egyelőre nem tudni, hogy a 2.x-es kiadás mikor válhat véglegessé, most a bétatesztelőkön a sor, hogy az appokban felfedezzék az idegesítő bugokat, vagy éppen képességeket.

 Via CrackBerry.

Türelem, rózsát terem, szól a mondás, ami esetünkben különös aktualitást kaphat, hiszen hosszú idő óta először újra kapható vörös színű BlackBerry (emlékeztek még a vörös színű Passportra?). Megérkezett hozzánk is a BlackBerry új, elérhető árú nyomógombós mobiljának, a KEY2 LE-nek a vörös -- hivatalos nevén lángvörös -- változata, ami angolul Atomic Red néven került forgalomba, csaknem három hónappal a bejelentése után, de még éppen idejében, hogy elcsípje a karácsonyi szezont.

lunaatomic_holiday2018_twitterfacebook.jpg

A közhiedelemmel ellentétben a vörös BlackBerry nem csak a csajok kezében áll jól, bár kétségtelen, hogy ezt a színkombinációt (a billentyűzet és a hátlap kékes-lilás árnyalatú) valószínűleg jobban fogják keresni a lányok. Ami a specifikációkat illeti, talán a legfontosabb, hogy a lángvörös BlackBerry KEY2 LE is dual SIM-es, azaz használható vele például két WhatsApp fiók is párhuzamosan, köszönhetően a Duál alkalmazások üzemmódnak. A második SIM a memóriakártya helyét foglalja el, cserébe ez a típus gyárilag 64 GB háttértárral rendelkezik.

atomic_key2le.jpg

A BlackBerry KEY2 LE lángvörös színben megvásárolható a BerryBoltban.

Részletekért és vásárlásért kattints ide!


A BerryBolt Magyarország első és legnagyobb, kifejezetten BlackBerry termékekre szakosodott webáruháza 2011 óta. A BerryBolt és a BerryBlog közös tulajdonosi háttérrel rendelkezik.

süti beállítások módosítása