Az Android kurrens, 8.0 (8.1) -es verziója már több mint egy éve megjelent, csakúgy, mint a BlackBerry KEYone, a BlackBerry Mobile QWERTY-s telefonja, de ennyi idő minden jel szerint nem volt elég arra, hogy a hardver és a szoftver mindkét fél számára előnyös frigyet kössön. Az eredetileg Android 7.1-gyel érkező telefonra nagyjából mindenki június végére várta az Oreo-frissítést, miután az egyik amerikai mobilszolgáltató, a Sprint kiette a támogatási oldalára, hogy június 29-én válik elérhetővé az új szoftver a készülékre (azóta a dátumot módosították). Telt-múlt a június, a frissítés csak nem jött, most viszont vannak újabb fejlemények az ügyben.

oreokeyone.jpg

A BlackBerry ugyanis tegnap bejelentette e-mailben közölte az érintettekkel, hogy teljesen újraszervezi a kísérletező kedvű felhasználók és tesztelők számára létrehozott BlackBerry Beta Zone-t, és mintegy mellékesen hozzátette, hogy hamarosan, immár az új felületről elérhető lesz az Oreo bétateszt a KEYone-tulajok számára. A bétateszt kezdetének pontos időpontját egyelőre sűrű homály fedi, ami könnyen azt jelentheti, hogy júliusban sem frissül az újabb OS-verzióra a KEYone.

A meghívásos alapon működő bétateszt egyébként nem ismeretlen fogalom az iparágban, több szem többet lát alapon -- elvileg -- jobb lesz a végeredmény, másrészt viszont azért olyan nagyon mit nincs tesztelni, hiszen az Oreo stabil kódja több mint egyéves, ráadásul a KEY2-nál már használja ezt az OS-t a BlackBerry, szóval nem mondhatni, hogy nincs vele tapasztalata a cégnek.. De hé, inkább egy stabil, de régebbi OS-verziót futtató telefonod legyen, mint egy bugoktól hemzsegő szoftvert futtató, nem?

Címkék: béta oreo keyone
süti beállítások módosítása