Eljött végre ez a pillanat is, az egyik legnépszerűbb azonnali üzenetküldő alkalmazás, a Skype-ra épülő IM+ immár VoIP-hívások lebonyolitására is alkalmas, ráadásul mind EDGE/3G, mind WLAN-hálózatokon keresztül. A kliens legújabb, 4.3-as verziójával egyelőre a Skype accounttal rendelkező ismerőseinket hívhatjuk fel ingyenesen, ezzel együtt a SkypeIn számunkra is fogadhatunk hívást, valamint bármilyen vezetékes vagy mobilszámot felhívhatunk SkypeOut tarifákkal.

A program azért érdemel különös figyelmet, mivel a Skype-nak jelenleg nincs BlackBerry telefonokon működő kliense (leszámítva egy a Verizon hálózatára korlátozott változatot), az IM+ ezért mindenképpen hiánypótló, más kérdés, hogy a program jövője megítélésünk szerint erősen függ a Skype jóindulatától, illetve attól, mikor határozzák el magukat arra, hogy elkészítsék saját megoldásukat a RIM készülékeire.

Addig is aki akarja, megvásárolhatja az IM+ licencjogot 30 dollárért, ezért a pénzért minden további frissítés ingyen jár. A program OS 4.3-tól felfelé mindegyik BlackBerry platformmal kompatibilis.

Címkék: voip skype im plus
süti beállítások módosítása