Újfent friss hírek érkeztek a RIM első kagylóforma QWERTY-s okostelefonjáról, a BlackBerry Style-ról. A 9670-es típusszámmal tavaly ősszel forgalomba került készülék újabb országban lesz kapható hamarosan: a RIM nemrég megállapodást kötött az indiai Reliance Communications-szel és a Tata Indicommal a telefon forgalmazásáról.

Mindez sajnos a számunkra továbbra sem kecsegtet semmi jóval, a fenti két szolgáltató ugyanis éppúgy CDMA-hálózatot üzemeltet, mint a legnagyobb tengerentúli partnernek számító Sprint Nextel, vagyis a Style-nak továbbra sincs GSM-hálózatokkal kompatibilis variánsa. Egyelőre nem tudni semmit arról, hogy ezzel kapcsolatban lesz-e valaha bármiféle változás, azaz a Style örökre megmarad CDMA-exkluzívnak, vagy előbb-utóbb a népszerűbb mobilhálózatot használó régiókba is betörhet.

A RIM egyébként az utóbbi időszakban egyik kulcspiacaként tekint Indiára: a hatalmas népességű ország mobilpiaca jelentős fejlődés előtt áll, a következő három évben 110 százalékos növekedést jósolnak elemzők a piacnak, ami csaknem háromszorosa a globális növekedési átlagnak.

Címkék: gsm style cdma 9670
süti beállítások módosítása