Múlt héten kiszivárgott, hogy elkezdődött egy új generációs Curve-széria próbagyártása a RIM-nél - az Apollo kódnéven futó projekt alapvetően nem szakít gyökeresen az eddigi hagyományokkal, vagyis ez is egy QWERTY-s telefon lesz (hogy milyen típusszámmal kerül forgalomba, arról egyelőre nem szól a fáma). Amiért az Apollo igazán különleges lehet, az a valamelyes átszabott, kissé ráncfelvarrt dizájn, melynek része az is, hogy a RIM mérnökeinek végre sikerült alkotniuk egy igazán végkony BlackBerryt.

Ennek mondhatni éppen itt az ideje, a Nokia ugyanis már 2008-ban megmutatta, hogy lehet QWERTY-s telefont csinálni egy centinél vékonyabb készülékházzal - a RIM-nek ez mindeddig nem sikerült, és a kiszivárgott infók szerint az Apollóval sem fog sikerülni, az új generációs Curve ugyanis ha lehet hinni a híreknek, 11 milliméter vastag lesz.

Hogy ez pontosan mit jelent, arról árulkodik a fenti kép - egy prototípus Apollo egy Bold mellé lett rakva, és bár a kép láthatóan nem a legjobb minőségű, de az azért jól látszik rajta, hogy az újdonság mennyivel vékonyabb, mint a jelenlegi BlackBerryk.

Az új Curve megjelenéséről egyelőre nincsenek konkrét információk.

Via N4BB.